09 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Săgeata a îndoit Oţelul !
Săgeata a îndoit Oţelul !

Oţelul a început în viteză a 5-a partidă cu Săgeata Năvodari. Marquinhos (minutele 1 şi 5), Giurgiu (minutul 4), Prestia (minutul 6), Tudorie (minutul 10), Lovin (minutul 27) şi Tritz (minutul 33) irosesc incredibil ocazii care ar fi putut face ca echipa gălăţeană să conducă la cel puţin 3 goluri diferenţă după primele 45 de minute. De cealaltă parte, echipa din Năvodari a replicat doar prin spaniolul Guerra, care a fost blocat incredibil de Goicoechea în minutul 7. Oţelul a reuşit o primă repriză foarte bună, dar mingea nu a vrut să intre în poarta grecului Panagopoulos. Este adevărat că şi portarul elen a avut cel puţin două intervenţii extraordinare.
Ewald Lienen a surprins şi l-a titularizat pe Băjenaru, în detrimentul lui Astafei. Germanul a gândit o aşezare destul de ciudată, cu Filip împins în spatele lui Tudorie. Doar ghinionul dublat de lipsa de concentrare a gălăţenilor la finalizare a făcut ca tabela să fie imaculată la finalul primelor 45 de minute de joc.
Repriza secundă începe cu o nouă ratare incredibilă a Oţelului. Popescu a făcut o cursă superbă pe stânga, a centrat în careu şi Tudorie şi-a dat cu stângul în dreptul din poziţie ideală. Oaspeţii dau semne că vor să dea lovitura şi Goicoechea salvează de la colţ şutul lui Guerra. Oaspeţii dau lovitura în minutul 58, când Muzac centrează şi Pană înscrie sub bară cu capul. 0-1, un scor nedrept faţă de ceea ce se petrecuse pe teren. Ewald Lienen îl scoate pe Marquinhos şi îl introduce pe Astafei. Oţelul continuă să atace, dar Tudorie demonstrează că nu are calităţi de atacant şi strică absolut toate mingile care ajung la el. Echipa gălăţeană nu poate marca nici cu poarta goală în faţă. Filip trimite pe lângă în minutul 78, de la doar 3 metri de poartă. Tehnicianul echipei gălăţene apelează la o soluţie disperată şi îl aruncă în luptă pe Sipovici în locul ineficientului Tudorie. Bosniacul reprofilat atacant are două ocazii imense în minutele 84 şi 88, dar mingea a fost mai întâi blocată de un fundaş advers şi apoi a trecut pe lângă capul lui Sipo. Partida se încheie cu lovitura de cap a lui Giurgiu, reţinută spectaculos de Panagopoulos. Săgeata s-a impus cu 1-0 în faţa Oţelului într-o partidă în care gălăţenii au irosit 12 ocazii mari de gol, iar formaţia din Năvodari a înscris la una dintre cele 3 oportunităţi pe care le-a avut!
Formaţii: Oţelul: Goicoechea 7 - Tritz 6, Sîrghi 6, Prestia 5, Popescu 6 - Lovin 5, Giurgiu 6, Marquinhos 6 (Astafei 5), Băjenaru 5 (Zaharia 6) - Filip 4 - Tudorie 3 (Sipovici); Săgeata: Panagopoulos 8 - Muzac 6, FL.Popa 5, Munteanu 5, David Lopez 6 - Peteleu 5, Johnson 6, Achim 5 (Pană 7), Vezan 6 (Tudose) - Deletic 5, Guerra 7.

Declaraţii

Narcis Răducan, preşedintele Oţelul: „Dezamăgire mare. Lipsa de concentrare a dus la pierderea acestui joc. Ne-am creat multe ocazii, dar nu am reuşit să ne impunem. Din păcate am câştigat degeaba la Mediaş. Le-am spus însă băieţilor că dacă noi am făcut boacăna, tot noi trebuie să o reparăm etapa viitoare”.
Ewald Lienen, antrenor Oţelul: „Din păcate, am repetat partida cu Ceahlăul, în care am irosit multe ocazii de a înscrie şi până la urmă am pierdut. Acesta a fost un meci în care trebuia să ne impunem la 3 sau 4 goluri diferenţă. Dacă alegi să joci spectaculos şi să-ţi creezi multe ocazii, trebuie să marchezi. Echipele care stau în defensivă se impun mai uşor pentru că profită de o oportunitate care li se iveşte şi câştigă toate punctele puse în joc. Este incredibil să pierzi un meci în felul în care am făcut-o noi.”
Cătălin Anghel, antrenor Săgeata Năvodari: „Vreau să-mi felicit echipa pentru că a crezut până la capăt în victorie. Am avut meciuri în care am jucat bine şi nu am reuşit să ne impunem. Astăzi Oţelul a fost mai bună decât noi, dar am reuşit să învingem pentru că am fost mai clari în faţa porţii.”

O situaţie delicată

Oţelul a primit licenţa pentru sezonul viitor în urma eforturilor făcute de echipa coordonată de directorul executiv, Remus Pascu, dar ar putea să nu aibă ce să facă cu aceasta. Echipa gălăţeană se află într-o situaţie extrem de delicată după înfrângerea suferită în faţa unei contracandidate la evitarea retrogradării. Oţelul nu se descurcă pe teren propriu în faţa echipelor care se apără pentru că îl foloseşte pe Tudorie, un adolescent care nu are calităţi specifice unui vârf de atac. Brazilianul Henrique, golgeterul echipei în toamnă, nu este introdus în primul 11 pentru că nu dă totul la antrenamente. Dăruirea este necesară, dar nu şi suficientă pentru a câştiga o partidă. Oţelul a resimţit din plin absenţa lui Cooper şi are nevoie ca de aer de un succes etapa viitoare la Botoşani, pentru a păstra şanse de evitare a retrogradării.


Articole înrudite