04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Simona Halep, învinsă de Serena Williams în sferturile turneului Australian Open
Simona Halep, învinsă de Serena Williams în sferturile turneului Australian Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă de americanca Serena Williams cu 6-3, 6-3, marţi, la Melbourne, în sferturile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.
Williams (39 ani, 11 WTA), care a câştigat de şapte ori titlul la Melbourne, s-a impus fără mari probleme, după o oră şi 21 de minute.
Americanca a dominat fizic jocul, reuşind să îşi impună ritmul şi să fie mai bună chiar şi în schimburile lungi, în care Halep era considerată favorită. Halep nu a reuşit un joc prea bun la serviciu şi a greşit în momentele cheie ale partidei.
Halep a început greoi şi a fost condusă cu 2-0, dar a reuşit să revină şi a egalat, 2-2. Serena a făcut un break la 3-2 şi acesta s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta primului set, adjudecat cu 6-3.
Simona Halep a arătat că este capabilă să întoarcă jocul în debutul setului secund, în care a condus cu 2-0 şi 3-1, însă nu a reuşit o desprindere decisivă, pierzându-şi serviciul după fiecare break. Al şaptelea ghem a fost decisiv pentru soarta setului şi a meciului, Williams reuşind să îl câştige la şasea sa şansă, încheind setul cu 6-3, după o serie impresionantă de cinci ghemuri.
Serena a încheiat meciul cu 4 aşi şi o dublă greşeală, iar Halep a avut 2 duble greşeli. Simona a pus de mai multe ori primul serviciu în teren (68%-55%), dar Williams a fost mai eficientă cu acesta, 77%-52%, în timp ce la al doilea Halep a avut o uşoară superioritate, 39%-38%. Serena şi-a creat nu mai puţin de 13 mingi de break, din care a transformat 6 (46%), în timp ce Simona a fructificat 3/4 (75%).
Williams a contabilizat 24 de winners şi 33 de erori neforţate, în timp cer Halep a avut 9 winners şi 19 erori neprovocate.
Serena Williams, care are în palmares 23 de titluri de Mare Şlem, şi-a luat revanşa după eşecul drastic suferit în faţa Simonei în finala de la Wimbledon, în 2019, cu 2-6, 2-6.
Halep şi Williams s-au înfruntat de 12 ori în circuitul profesionist, americanca având 10-2 în meciurile directe. În 2019, cele două s-au întâlnit prima oară la Melbourne, în optimi, Serena câştigând atunci cu 6-1, 4-6, 6-4.
Simona Halep va primi pentru participare un cec de 525.000 dolari şi 430 de puncte WTA. Românca a jucat finala la Melbourne în 2018, anul trecut a disputat o semifinală, iar acesta a fost al treilea sfert de finală, după cele din 2014 şi 2015.
În penultimul act, Serena Williams o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka, victorioasă în sferturi cu 6-2, 6-2 în faţa taiwanezei Su-Wei Hsieh. (Sursa Agerpres)


Articole înrudite