25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Turneul Futures de la Viva a debutat în condiţii excepţionale
Turneul Futures de la Viva a debutat în condiţii excepţionale

Primul turneu Futures cu premii în valoare de 10.000 de dolari le-a întâmpinat cu surprize pe participante. La Complexul Viva au fost construite corpuri de clădiri pentru presă, pentru jucători şi pentru arbitri. A apărut şi o terasă, iar la intrare 3 maşini de epocă pot fi admirate în toată splendoarea lor. În ceea ce priveşte competiţia propriu zisă, lupta pentru accederea în ultimul act se anunţă pasionantă.

Florin Şipoş - director turneu, a declarat: „Am terminat turneele băieţilor, am avut o săptămână de pauză şi acum au intrat în scenă fetele. Avem două turnee cu premii de 10.000 de dolari, după care va urma un turneu deosebit, cu premii de 25.000 de dolari, unde vor putea fi văzute jucătoare extrem de valoroase. Sperăm ca o româncă să fie învingătoare în acest prim turneu, de fapt la fiecare turneu pe care îl organizăm sperăm să vedem un învingător din ţara noastră. Aceste turnee sunt organizate în primul rând pentru ca jucătoarele din România să ajungă cât mai sus în clasamentul WTA, să acumuleze cât mai multe puncte şi să evite cheltuielile mari. Simona Halep şi celelalte fete din generaţia ei au ridicat mult ştacheta şi jucătoarele din România încercă să pornească pe urmele lor."

Mihai Dumitrescu - supervizor turneu, a declarat: „La primele două turnee participă cam aceleaşi jucătoare. Nu cred că locurile din clasamentul WTA sunt relevante, pentru că în partidele dintre jucătoarele foarte tinere se poate întâmpla orice. Din punctul meu de vedere, trebuie să ne aşteptăm la orice rezultat între jucătoare de vârste apropiate. Galaţiul a devenit un centru important al tenisului românesc. Un singur club să găzduiască 5 turnee Futures reprezintă un lucru impresionant. Clubul Viva ar putea să organizeze anul următor turnee cu premii mult mai mari."

Tenisul de cea mai bună calitate poate fi urmărit la Galaţi. Cea mai aşteptată competiţie va fi însă turneul cu premii de 25.000 de dolari, unde spectatorii ar putea asista la un duel de excepţie, Patricia Ţig - Andreea Mitu.


Articole înrudite