20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
United a preluat şefia în Liga 1
United a preluat şefia în Liga 1

Cel de-al patrulea episod din acest sezon dintre United Galaţi şi Imperial WET Miercurea Ciuc, cele mai valoroase echipe din futsalul românesc din acest moment, a avut loc marţi seara în sala Polivalentă Dunărea, din păcate fără spectatori. Chiar şi în aceste condiţii, cele două combatante au făcut multă risipă de energie şi au încercat să-şi valorifice cum se poate mai bine atuurile de care dispun.
Cu trei absenţe importante: Dinicuţă, Burdujel şi antrenorul-jucător Ignat, echipa gălăţeană a acceptat în multe momente dominarea ciucană şi a încercat să profite pe contraatac. Oaspeţii şi-au creat ocaziile mai importante şi au reuşit să deschidă scorul, dar gălăţenii au dovedit încă o dată că sunt puternici şi au egalat după doar 30 de secunde prin Laşcu. Până la pauză, cele două echipe s-au anihilat reciproc. Vicecampioana României a ieşit foarte motivată din vestiar şi după două minute, acelaşi Laşcu l-a executat cu sânge rece din unghi pe Lopez ieşit în întâmpinare. Savio a primit cartonaşul roşu în min.28 după un conflict cu antrenorul cu portarii Alexandru Tănăsilă, ambii fiind eliminaţi şi trimişi în tribună. Echipa gălăţeană a avut superioritate numerică timp de două minute şi Crişan a irosit o ocazie uriaşă de 3-1. Aşa cun ne-a obişnuit de fiecare dată, antrenorul de la Imperial, Cosmin Gherman, a riscat şi a jucat cu fly-golkeper în ultimele opt minute, dar reduta United a rezistat cu brio până la sirena de final.
„Un meci infernal pe care a trebuit să-l jucăm şi fără suporterii noştrii care mereu ne-au împins de la spate. Le mulţumesc celor care ne-au încurajat aşa cum au putut de la geamul sălii sau cu gândul de acasă. Mă repet încă odată, sunt mândru de acest colectiv de băieţi minunaţi, care în ciuda problemelor, îşi fac treaba şi reuşesc asemenea rezultate”, a declarat la final antrenorul Florin Ignat. United - Imperial 2-1. Lotul folosit: Grigoraş - Boşneagă, Laşcu, Tacot, Obadă, Crişan, Stoica, Cireş, Crăciun. Situaţia din play-off se prezintă astfel: 1. United 8 puncte, 2. Imperial 6 p, 3. FC Dunărea 4 p, 4. Informatica 0 p. Etapa viitoare, ultima din turul play-off, United va juca la Timişoara cu Informatica pe 21 martie, de la ora 16.00, în direct la Pro X.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite