27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Două victorii la Bucureşti pentru Academia de Baschet Phoenix la categoria Under 14
Două victorii la Bucureşti pentru Academia de Baschet Phoenix la categoria Under 14

Cel de-al 8-lea turneu din cadrul Campionatului Naţional de Baschet Under 14 masculin. Academia de Baschet Phoenix a obţinut două victorii în grupa B2: 54-45 cu ACS Baller şi 61-47 cu ACS Playball, ambele din Bucureşti.
„Am jucat primul meci cu Baller. La unul din turneele precedente, am pierdut în faţa lor şi am fost foarte dezamăgit. Acum, copiii au fost focusaţi, au avut atitudine bună şi au jucat ceea ce mi-am dorit. Apărarea a fost foarte agresivă, am interceptat câteva mingi, copii sunt copii, îşi doresc mult şi mai apar greşeli, dar am codus în cea mai parte a timpului şi am câştigat. Al doilea meci a fost imediat după primul, 40 minute pauză, din nou Playball, echipă pe care am învins-o la Galaţi la mare diferenţă. A fost greu din punct de vedere mental să pregătesc copii, în primul rând erau obosiţi după primul joc şi în al doilea rând pentru că nu s-au mai concentrat la maxim pentru că şi-au cunoscut adversarii de la Galaţi. Treptat am revenit şi am condus cu 20 de puncte. Toţi copiii au primit şansa să joace şi au ştiut cum să se folosească de ea. Cu aceste victorii, sper să fim din nou în una din grupele puternice unde cu siguranţă vom întâlni cele mai bune echipe de la această categorie de vârstă şi din nou câteva care luptă pentru campionat. Mulţumesc tuturor suporterilor, părinţilor, organizatorilor şi trebuie să precizez că arbitrajul a fost foarte corect”, a concluzionat coach Dalibor Dixon Destanovic.
Lotul de jucători: Matei Alexandru Stanciu, Darius Andrei Bobu, Tudor Păncescu, Luca Arfire, Răzvan Alexandru Gârz, Cristian Luca Maxim, Robert Marius Barbu, Rareş Petre Şerban, David Andrei Brăilescu, Anastasios Cristian Bondoc, George Victor Sîrghe, Eduard Claudiu Nuţescu.


Articole înrudite