30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fără îndoială, Oţelul se va afla astăzi în faţa celui mai greu examen din actualul sezon. Roş-alb-albaştrii au pornit lansat şi chiar dacă n-au mai câştigat un punct în Giuleşti de vreo trei ani, vor să o facă acum. Cele două combatante dispun de apărări ermetice şi se anunţă un duel interesant şi la nivelul celor două bănci tehnice. „Nu ne sperie partida cu Rapid, deşi suntem convinşi că vom avea un meci foarte dificil. Întâlnim o echipă care, ca şi noi, nu a primit gol, a făcut două meciuri bune. Rapid este favorită, dar noi mergem la Bucureşti să facem un joc bun şi să ne atingem obiectivul pe care-l avem de altfel la fiecare meci. Până la urmă, e o partidă ca oricare alta din campionat, tot trei puncte sunt puse în joc. Dacă nici noi şi nici ei n-am primit gol până acum, ar fi bun un 0-0, un punct pe terenul unei echipe pretendente la tiltu e foarte bun. Aştept de la jucătorii mei să fie foarte determinaţi, încrezători în forţele lor, muncitori şi sper să facă totul pentru a obţine un rezultat favorabil. Am mers pe continuitate, sper ca acest lucru să se vadă deja”, a declarat Dorinel Munteanu, care a mai spus că atmosfera creată de suporterii Rapidului nu-l sperie. „Nu mă tem de atmosfera din Giuleşti. Ştim că publicul rapidist creează o atmosferă vulcanică dar, pe mine cel puţin, acest lucru nu mă sperie şi vreau ca nici pe jucători să nu-i sperie. Diferenţa se face până la urmă pe teren, sunt 11 contra 11” a concluzionat  „Munti”. Tehnicianul Oţelului nu se va putea baza în meciul cu Rapid pe Antal şi Ibeh, încă nerefăcuţi complet.

Nu ne temem

Directorul general al echipei Oţelul Galaţi, spune că nu se teme de arbitraj la acest joc, deşi recunoaşte că până acum echipele mari ale campionatului au fost ajutate de arbitri. „Robert Dumitru, cel care va conduce meciul nostru din Giuleşti, este un arbitru cu care nu am avut probleme, cred că este echidistant. Ştiu că are o condiţie materială excelentă şi din acest punct de vedere sigur este imun la orice tentaţie. Sper să nu greşească, sau dacă greşeşte, să o facă şi în favoarea noastră, nu doar în favoarea echipelor mari. Cel puţin până acum, greşelile majore s-au făcut doar în favoarea echipelor mari. Vreau să cred totuşi că sunt doar greşeli omeneşti. Campionatul e abia la început, iar speculaţiile cum că o echipă este clar favorizată, altele că sunt victime ale istoriei, cred că sunt exagerări. Şi împotriva noastră s-a greşit, nu de puţine ori, dar nu vrem să ne plângem”, a declarat Marius Stan, care a mai spus că în acest moment mai mulţi jucători din lotul Oţelului sunt netransferabili. „La momentul acesta avem jucători pe care nu mai vrem să-i vindem. E târziu deja, avem o strategie a clubului, am început campionatul aşa, aşa îl şi continuăm. În cazul lui Râpă, despre care s-a tot vorbit în această vară, eu nu l-aş da pe niciun alt fundaş dreapta din ţară. Şi asta pentru că are foarte multe calităţi, fotbalistice, e foarte tânăr, are un caractre deosebit inteligenţă, calităţi care-l recomandă pentru o carieră deosebită, iar încă un an la noi îi va prinde extraordinar. Şi nu este singurul din echipa noastră”, a concluzionat Stan.

Optimism şi încredere

Fotbaliştii Oţelului spun că nu se tem de atmosfera din Giuleşti şi speră să infirme tradiţia ultimilor ani, când s-au întors de fiecare dată bătuţi de pe terenul Rapidului. „Ştim că ne aşteaptă o atmosferă incendiară în Giuleşti, dar pe noi această atmosferă ne motivează. Ca fotbalist, îţi doreşti să joci în faţa unor tribune pline. Va fi un meci de luptă, ambele echipe sunt foarte motivate. Chiar dacă Rapidul este o echipă în formă, să nu uităm că la ei după câteva meciuri bune urmează unele proaste. Anul trecut chiar noi le-am dat în cap învingându-i la Galaţi într-un moment în care erau pe val. Nu mergem să ne apărăm, vrem să câştigăm punct sau puncte. Cred că e timpul să încheiem şirul înfrângerilor suferite de noi în Giuleşti în ultimii ani”, a spus căpitanul Costin.
Adrian Sălăgeanu: „Va fi foarte dificil, Rapidul când joacă pe teren propriu pune o mare presiune pe adversari, au suporteri foarte motivanţi pentru ei. Dacă vom sta bine în teren şi ne vom face jocul nostru sunt convins că ne vom întoarce neînvinşi din Giuleşti. Meciul cu Rapid este însă până la urmă un meci ca oricare altul, chiar dacă, după părerea mea, Rapidul este o echipă care se va bate la titlu anul acesta”.
Gabriel Giurgiu: „Va fi greu dar vom încerca să dăm tot ce avem mai bun pentru a putea obţine un punct sau chiar trei puncte. Ştim ce atmosferă fac suporterii Rapidului, dar va fi important ca noi să ne facem jocul nostru. Dacă vom reuşi acest lucru cu siguranţă vom pleca neînvinşi. E adevărat că în ultimii ani de câte ori am jucat la ei am pierdut, chiar şi la scor, dar cred că a venit momentul să luăm şi noi puncte acolo”.


Articole înrudite