05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Victorie pentru Oţelul la Paşcani, remiză pentru CSU Dunărea de Jos la Galaţi şi eşec pentru Sporting la Suceava
Victorie pentru Oţelul la Paşcani, remiză pentru CSU Dunărea de Jos la Galaţi şi eşec pentru Sporting la Suceava

La sfârşitul săptămânii trecute au fost programate meciurile din prima etapă a eşalonului trei la fotbal. Cele trei echipe gălăţene care activează în seria 1 au jucat sâmbătă. Nou promovata, CSU Dunărea de Jos a întâlnit pe stadionul Portul Roşu, fără spectatori în continuare, pe KSE Tg. Secuiesc. În ciuda vremii extrem de călduroase, partida a fost atractivă, cele două echipe împărţindu-şi perioadele de dominare, cu ocazii importante de gol la ambele porţi. „Categoric se putea mai mult decât acest egal 0-0. În prima repriză am avut ocazii mai clare, pe final am avut câteva ocazii, dar în acelaşi timp trebuie să recunoaştem că puteam să şi pierdem. Au avut trei ocazii succesive, am avut un moment de cădere. Ştiam că va fi un meci greu, impactul cu Liga a III-a, normal a fost puternic, noi avem acelaşi lot cu care am promovat de la Liga a IV-a, cu excepţia a doi jucători, ne-au mai venit şi trei juniori, avem şi doi jucători de bază accidentaţi, iar asta şi-a pus amprenta pe jocul nostru. Una peste alta este un rezultat bun, cu o echipă foarte arţăgoasă, au jucat la limita regulamentului, poate şi din cauza lejerităţii arbitrului. Din punctul meu de vedere este inadmisibil ca la un meci acasă să ai doi jucători accidentaţi. Suntem mulţumiţi, este un punct obţinut cu o echipă bună şi experimentată din serie”, declarat la final antrenorul principal al studenţilor, Cătălin Savu. Echipa gălăţeană a început cu formula: Olaru - Iacob, Moise, Manea, Bădilaş - Iancu, Lovin, Chiriac, Grigoraş - Maţoianu, Perju. Au mai intrat: Ţuiu, Ignat, Blănaru şi Hilohi.
SC Oţelul a jucat în deplasare cu CSM Paşcani, pe un teren în care de obicei gazdele nu cedează puncte. Oţelarii, pregătiţi de antrenorul Alexandru Ciobanu, au intrat pe teren foarte motivaţi, au făcut o primă repriză foarte bună, în care au marcat de două ori prin ultima achiziţie Pleşa şi Matei şi au infirmat tradiţia. Rezultat final: CSM Paşcani - SC Oţelul 1-2 (0-2). 11-le de start pentru Oţelul: Preda - Stoian, Puţanu, Ghiocel, Manău - Pleşa, Crihană, Zărnescu, A.Munteanu - Matei, Grădinaru. Au mai intrat: Dima, Bordieanu, Pop şi Avram.
Sporting Lieşti a avut misiune imposibilă la Suceava cu Foresta, una din principalele candidate la promovarea în eşalonul secund din acest sezon. „Un arbitraj execrabil. Foresta a fost echipa mai bună, dar diferenţa este exagerată. La 2-0 pentru gazde am avut penalti neacordat, o bară şi alte ocazii”, ne-a declarat directorul sportiv Dorinel Matei. Antrenorii Doru Balmuş şi Cristi Brăneţ au început cu formula: Vădeanu - Iancu, Gîţă, Dima, Tudor - Munchiu - Munteanu, Adamache, Mihu, Nica - Dănăilă. Au mai intrat: Bîrlădeanu, Constantinescu şi Moscu. Cea de-a doua etapă programează pe 31 august primul derbi gălăţean, Oţelul - CSU Dunărea de Jos în timp ce Sporting va primi vizita pe Lieşti Arena unei nou promovate, Huşana Huşi.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite