22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
100 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii din judeţul Galaţi
100 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii din judeţul Galaţi

Aproape 100 de milioane de euro se vor investi în agricultura gălăţeană, în cadrul unui amplu şi important proiect de modernizare a infrastructurii de irigaţii din judeţul Galaţi, 

“Este o investiţie extrem de importantă pentru agricultura gălăţeană, mai ales în noul context internaţional, în care specialiştii avertizează o posibilă criză alimentară. Acest proiect de aproape 100 de milioane de euro va duce în mod cert la creşterea producţiei agricole din judeţ şi la crearea de noi locuri de muncă. Se vor construi staţii de pompare a apei din barajul Movileni, precum şi toată infrastructura necesară pentru a iriga mii de hectare de teren agricol. Cheltuielile vor fi reduse cu mai bine de jumătate, pierderile vor fi zero, iar apa va ajunge la rădăcina plantei în aproximativ 12 ore. Astfel, în prima etapă, vor putea fi irigate aproape 15.000 de hectare din Drăgăneşti, Barcea, Iveşti, Lieşti şi o parte din Cudalbi, iar în cea de-a doua etapă alte 13.000 de hectare din Matca, Cudalbi şi Valea Mărului. S-a muncit extrem de mult, timp de mai mulţi ani, pentru a aduce această investiţie la Galaţi. Este un proiect la care am muncit alături de europarlamentarul Dan Nica şi de unul dintre cei mai performanţi fermieri din judeţul Galaţi, domnul Gavrilă Tuchiluş. Mulţumesc ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, care a înţeles importanţa acestui proiect pentru agricultura gălăţeană şi ne-a sprijinit foarte mult, astfel că ieri (n.r. - 31 mai 2022) acest proiect a fost aprobat în comisia tehnică a ministerului”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Proiectul are deja studiul de fezabilitate realizat, are două etape majore de implementare şi este  finanţat prin Fondul Naţional de  Dezvoltare şi Investiţii.

 


Articole înrudite