Ajutorul de încălzire: Primăria a "uitat" să le spună gălăţenilor să nu bată degeaba drumul la Finanţe!

Joi, 18 Mai 2017 10:59
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gălăţenii care merg la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi pentru a procura adeverinţele de venit necesare depunerii dosarului pentru acordarea ajutoarelor financiare de către Primărie, pentru achiziţionarea unui sistem de încălzire a locuinţei, trebuie să ştie că fac drumul degeaba.
După cum se ştie, pe pliantul tipărit de Primăria Galaţi, în care se află şi documentele necesare depunerii dosarului, se precizează că solicitantul trebuie să depună şi “adeverinţe privind veniturile realizate de către titularul solicitării şi membrii familiei cu acelaşi domiciliu”. Dacă în cazul unui pensionar singur, fără alte venituri decât pensia, lucrul este simplu – acesta trebuind să depună la dosar cuponul de pensie din luna anterioară lunii depunerii dosarului – pentru familiile cu mai multe  persoane şi cu mai multe venituri (salariu, alocaţii, diverse indemnizaţii, chirii, dividente etc.) lucrurile se complică, deoarece trebuie să aduci dovada tuturor veniturilor. Pentru astfel de cazuri, în mod firesc, persoana respectivă se poate adresa AJFP Galaţi, instituţie, care, măcar teoretic, ştie până la ultimul ban ce venituri realizează gălăţenii. De asemenea, aceeaşi instituţie, respectiv AJFP Galaţi, eliberează adeverinţe de venit şi pentru solicitanţii ajutoarelor financiare date de Primărie pentru Paşti sau Crăciun (acele tichete-cadou) - motiv pentru care lucrul firesc este ca atunci când ţi se cere adeverinţă cu toate veniturile realizate să mergi la Finanţele Publice.
Totuşi, în sala mare a  sediului AJFP Galaţi, scrie mare, pe afiş, că instituţia nu eliberează adeverinţe de venit pentru acordarea banilor de la Primărie în vederea achiziţionării sistemelor de încălzire a locuinţei. Explicatia AJFP Galaţi este simplă: “Conform estimărilor făcute de Primăria Galaţi, numărul persoanelor care vor solicita acordarea ajutorului financiar în baza HCL 105/2017 este aproximativ 35.000. Astfel, pentru a veni în sprijinul contribuabililor şi pentru a evita supraaglomerarea ghişeelor AJFP Galaţi, reprezentanţii Primăriei Galaţi au hotărât, împreună cu reprezentanţii AJFP Galaţi, ca adeverinţele de venit să nu se mai elibereze direct contribuabililor. Primăria s-a înrolat în aplicaţia Patrimven modulele P1000 şi P 2000, astfel că aceasta deţine informaţiile legate de veniturile realizate de contribuabili. În cazul în care informaţiile nu vor fi complete, Primăria Galaţi va transmite către AJFP Galaţi liste în baza cărora se vor emite adeverinţe de venit, care vor fi transmise grupat instituţiei solicitante”.
Un mic "detaliu" pe care Primăria municipiului Galaţi a ignorat să îl comunice gălăţenilor, care, astfel, se văd puşi în situaţia de a fi făcut cel puţin un drum inutil la Finanţele Judeţene (spunem cel puţin un drum pentru că oamenii pot avea ghinionul să ajungă acolo într-o zi în care funcţionarii fac grevă - aşa cum s-a tot întâmplat în ultima perioadă - iar uşa de la intrarea în sediu este închisă, situaţie în care oamenii ar putea reveni, a doua zi, doar pentru a intra în sala mare destinată publicului, căci doar în acesată sală este afişat mesajul că AJFP Galaţi nu eliberează adeverinţe de venit!).
În aceste condiţii, am mai aflat că, la dosarul depus la Primărie, solicitanţii trebuie să aducă orice dovadă a venitului - talon de pensie, adeverinţă de la angajator, fluturaş de salariu sau, în lipsa lor, extrasul bancar cu încasările realizate în ultima lună.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu