03 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bani din PNRR pentru dotarea cluburilor sportive şcolare din Galaţi şi Tecuci
Bani din PNRR pentru dotarea cluburilor sportive şcolare din Galaţi şi Tecuci

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi va depune spre finanţare, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă - PNRR, un amplu proiect de dotare a Clubului Sportiv Şcolar Galaţi şi a Clubului Sportiv Şcolar Tecuci. Este vorba de dotarea sălilor de antrenament cu diverse echipamente sportive.
„Am identificat o axă cu fonduri europene prin care putem sprijini cluburile sportive şcolare din judeţ. Este vorba despre un apel de proiecte din cadrul PNRR-ului, unde doar UAT-urile sunt eligibile. De aceea, am decis să venim în sprijinul a peste 1.100 de tineri sportivi de la cluburile şcolare din municipiul Galaţi şi din municipiul Tecuci, care folosesc la antrenamente aparatură veche de ani de zile. Din păcate, nu s-a mai investit serios de mult timp în aceste cluburi şcolare, iar copiii, care sunt extrem de talentaţi, au nevoie de echipamente noi şi moderne pentru a se antrena şi a face performanţă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.
Clubul Şcolar Galaţi are 698 de sportivi înscrişi, iar la Tecuci sunt  442 de elevi care fac sport în cadrul clubului şcolar din localitate.
„Banii vor fi folosiţi pentru dotarea sălilor de antrenament cu echipamente de forţă, sisteme performante indoor pentru îmbunătăţirea tehnicii în sporturi precum caiac-canoe sau înot, kituri de antrenament, manechin pentru sala de lupte şi judo, porţi şi mingi de handbal, trambuline şi saltele pentru săritura la înălţime”, a mai spus Costel Fotea.
Cluburile sportive şcolare sunt unităţi conexe ale Ministerului Educaţiei, în subordinea inspectoratelor şcolare. Valoarea fondurilor care pot fi accesate pentru cele două cluburi şcolare este de aproximativ 350.000 de lei, informează CJ Galaţi.

Articole înrudite

UPDATE: În urma activităților investigative și de cercetare efectuate de către polițiștii din ...

Târg de locuri de muncă în Berești

VIDEO: Explozie la G-uri în Micro 19

VIDEO: Bătaie pe Siderurgiştilor - UPDATE

Defilare de 1 Decembrie la Galaţi - PROGRAM