22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consilieri locali chemaţi în judecată de un „vânzător de vise”
Consilieri locali chemaţi în judecată de un „vânzător de vise”
Primarul Dumitru Nicolae, Consiliul Local şi doi consilieri locali ai PDL, şi anume Viorel Trif şi Radu Gheorghe, au fost daţi în judecată de o firmă gălăţeană, care a introdus o acţiune la Tribunalul Galaţi prin care a cerut anularea suspendării aplicării Hotărârii de Consiliu Local 517 din 2010. Este vorba de firma Moskibo SRL, care, prin cererea de judecată, a cerut anularea în totalitate a prevederilor respectivei hotărâri de Consiliu Local, intrată în vigoare în primele zile ale lunii decembrie şi care privea interzicerea comercializării plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante halucinogene, euforice şi psihotrope, altele decât cele deja reglementate de legislaţia în vigoare, în municipul Galaţi. Reprezentanţii firmei susţin că hotărârea ar fi nelegală şi netemeinică, cerând de asemenea suspendarea aplicării executării hotărârii de CL precum şi obligarea celor doi consilieri locali ai PDL care au iniţiat proiectul de hotărâre la plata anumitor sume care să acopere prejudiciul creat societăţii în urma închiderii activităţii precum şi obligarea la plata unor cheltuieli de judecată. În cerere, reprezentanţii firmei cer ca fiecare dintre cei doi consilieri locali PDL care au iniţiat proiectul de hotărâre care interzice comercializarea etnobotanicelor pe raza muncipiului Galaţi să plătească o anumită sumă care ar reprezenta prejudiciul adus în urma închiderii activităţii societăţii. Este vorba nici mai mult nici mai puţin de plata a 500 de lei pe zi începând cu data de 15 decembrie 2010 şi până la anularea actului respectiv. Dacă ar fi să facem un simplu calcul matematic, ar reieşi că fiecare din cei doi consilieri locali PDL ar trebui să plătească firmei respective aproximativ 100.000 de lei, aceeaşi sumă fiind şi nota de plată pentru primarul Dumitru Nicolae.
Problema legată de procesul intentat de firma Moskibo SRL a fost ridicată, în cadrul şedinţei de Consiliu Local desfăşurată marţi după-amiază, de consilierul local Viorel Trif, care i-a cerut primarului să li se asigure, atât lui cât şi colegului său, Radu Gheorghe, apărarea de către aparatul de specialitate al Consiliului Local.
„ Am cerut ca aparatul de specialitate al Consiliului Local să ne reprezinte pe noi, cei doi consilieri, la procesul intentat de firma gălăţeană, pentru ca să nu ajungem în situaţia neplăcută în care a ajuns colegul nostru, consilierul PDL Petre Alexe. Acesta a fost dat în judecată în calitate de consilier local de către directorul Teatrului Muzical, Florin Melinte, iar Consiliul Local nu i-a asigurat un apărător la procesul respectiv”, a declarat Viorel Trif. Ca să fie sigur că nu va avea vreo surpriză neplăcută, acesta susţine că nu se va baza doar pe sprijinul care ar trebui să vină din partea aparatului de specialitate al Consiliului Local. Totuşi, trebuie spus că e o mare problemă dacă aleşii sunt târâţi în justiţie pentru astfel de chestiuni iar administraţia locală aşteaptă să fie rugată să-i ajute.


Articole înrudite