Consiliul Judeţean Galaţi, primul consiliu constituit din ţară, după alegerile din 27 septembrie (FOTO) Recomandat

Vineri, 16 Octombrie 2020 16:38
Publicat în Știrea zilei

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, şi 31 din cei 34 de consilieri judeţeni au participat, vineri, 16 octombrie 2020, la ceremonia de depunere a jurământului şi de constituire a Consiliului Judeţean Galaţi.

Şedinţa de constituire a fost convocată de Prefectul judeţului Galaţi, Eugen Hristache, şi s-a desfăşurat în aer liber, pe esplanada sediului Consiliului Judeţean, fiind condusă de cel mai în vârstă consilier judeţean al cărui mandat a fost validat, Constantin Grosu (PSD), ajutat de doi dintre cei mai tineri consilieri judeţeni ale căror mandate au fost validate, Alexandru Nechifor (PSD) şi Iulian Iosif (PNL).

Potrivit celor mai noi prevederi legislative, madatele aleşilor au fost validate de instanţa judecătorească, iar în şedinţa de constituire, consilierii au depus doar jurământul: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor Judeţului Galaţi. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!“.

Trei dintre cei 34 de consilieri locali nu au fost validaţi de instanţă pentru că au renunţat la mandat. Primul dintre cei trei este preşedintele CJ Galaţi, care a renunţat, firesc, la mandatul de consilier judeţean. Al doilea consilier care a renunţat la mandat este, ca şi preşedintele CJ, tot de la PSD şi este vorba despre Viorica Sandu. Potrivit surselor politice, aceasta va candida pe un loc eligibil la Parlament. Al treilea consilier care a renunţat la mandat este de la PNL. Viorel Cristovici a avut de ales între funcţia de consilier judeţean şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al CN APDM SA.

În acest context, consilierii judeţeni care au depus jurământul sunt: de la PSD - Polinschi Mihai, Cucu Doina, Stanciu Silviu, Enache Mioara, Şapira Violeta, Naggar Andreea-Anamaria, Nechifor Alexandru, Cambanache Liliana, Sandu Mitică, Porumb Cătălin-Nicolae, Grosu Elena, Stoian Claudiu-Codrin, Mănăilă Valeriu, Adumitroaie Răzvan-Ionuţ şi Grosu Constantin; de la PNL - Moroşan Cătălin, Atanasiu Onuţ Valeriu, Oprea Radu Adrian, Antofi Eugenia Simona, Iosif Iulian, Manoliu Tiberiu Codruţ, Costea Tudorel, Radu Valentin, Mocanu Georgia Cornelia, Diaconu Vasile și Popa Octavian; de la PMP - Işfan Dumitru, Stan Ionel şi Constandachi Constantina şi de la ALDE - Dima Cristian şi Cosca Radu.

Reamintim că CJ Galaţi va fi compus din 17 consilieri PSD, 12 consilieri PNL, 3 consilieri PMP şi 2 consilieri ALDE. Cei trei consilieri invalidaţi urmează să fie înlocuiţi de supleanţii de pe listele partidelor după ce vor fi validaţi şi aceştia de instanţă şi, probabil, în următoarea şedinţă de consiliu vor depune jurământul.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Costel Fotea, Consiliul Judeţean Galaţi este primul consiliu constituit din ţară, după alegerile din 27 septembrie 2020, iar graba cu care s-a constituit este dată de situaţia generată de pandemia de COVID-19, Costel Fotea afirmând că este necesar ca CJ Galaţi să înceapă lucrul în cel mai scurt timp posibil pentru a putea susţine activitatea spitalelor din subordine şi pentru a putea continua proiectele importante aflate în derulare.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu