15 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii cu maşini vechi primesc 3.000 de lei pentru casare
Gălăţenii cu maşini vechi primesc 3.000 de lei pentru casare

Primăria municipiului Galaţi informează că astăzi, în şedinţa Consiliului Local, a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care gălăţenii care au maşini cu o vechime mai mare sau egală de 15 ani să poată primi pentru casarea autoturismelor suma de 3.000 de lei (600 de lei de la bugetul local şi 2.400 de lei din Fondul pentru Mediu).
„Cu toţii ne dorim să trăim într-un oraş prietenos cu mediul şi ştim cât de poluante sunt maşinile vechi. Mă bucur că astăzi în şedinţa Consiliul Local a fost aprobat acest proiect prin care gălăţenii să poată primi stimulentul de 3.000 de lei pentru casarea maşinilor uzate. Este o măsuraă importantă prin care îmbunătăţim pe de o parte calitatea aerului, iar pe de altă parte locurile de parcare vor fi utilizate mai eficient, prin eliminarea maşinilor vechi din oraş”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
Astfel, Primăria municipiului Galaţi se va putea înscrie şi va putea participa la Programul privind casarea autovehiculelor uzate, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, susţinând financiar gălăţenii care doresc să renunţe la maşinile vechi.
Pentru fiecare maşină uzată, de la bugetul local se va asigura suma de 600 de lei, iar de la Administraţia Fondului pentru Mediu suma de 2.400 de lei. Municipiul Galaţi va putea obţine finaţare pentru cel mult 5.000 de maşini uzate, iar Primăria ar urma să aloce din surse proprii în total suma de 3 milioane de lei.
Principalele criterii de eligibilitate:
- este persoana fizică cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Galaţi;
- deţine în proprietate o maşină uzată înmatriculată pe numele său de cel puţin 5 ani şi se află în evidenţele fiscale;
- nu are restanţe la plata taxelor şi impozitelor;
- nu a obţinut finanţare prin alte programe finanţate din fonduri publice privind stimularea înnoirea parcului auto;
- nu e condamnat pentru infracţiuni împotriva mediului;
- se angajează să predea spre casare şi să radieze din circulaţie şi din evidenţele fiscale maşina uzată pentru care solicită stimulentul pentru casare;
- se angajează că nu va achiziţiona o maşină cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.
Administraţia Fondului de Mediu va acorda stimulentul doar dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
- maşina e înregistrată în evidenţele fiscale;
- la data solicitării stimulentului, maşina are vechimea mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricaţiei;
- are normă de poluare Euro 3 şi/sau inferioară;
- conţine componentele esenţiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, şasiu, echipamente electronice etc.).
Primăria municipiului Galaţi va anunţa în timp util calendarul pentru depunerea online a cererilor, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite