Galaţi: Reguli şi măsuri de protecţie, la prima probă a examenului de Evaluare Naţională (FOTO) Recomandat

Luni, 15 Iunie 2020 13:37
Publicat în Știrea zilei

Astăzi a fost prima zi a examenului de Evaluare Naţională, unde elevii de clasa a VIII-a au avut de susţinut prima probă, cea la Limba şi Literatura Română. Faţă de alţi ani, acum înainte de a se intra în clase, în curţile şcolilor, s-a făcut un triaj epidemiologic de către cadrele medicale. În situaţia în care au fost mai mulţi elevi, a crescut şi numărul cadrelor medicale alocate acestora, astfel încât până la ora 08.30 toţi elevii să poată intra în clase.

134 de elevi de clasa a VIII-a înscrişi la Şcoala Generală nr. 29 din Galaţi, cei mai mulţi din judeţ, au avut nevoie de mai multe cadre medicale pentru a fi triaţi epidemiologic în timp util şi au intrat în două serii şi pentru a nu se crea îmbulzeală. „Un medic şi două asistente fac acum triajul epidemiologic, avem cele mai multe cadre medicale pentru că avem şi cel mai mare număr de elevi înscrişi din tot judeţul, 134. Am respectat normele, avem zece copii în sălile de clasă”, a precizat Florin Andronic, director Şcoala Generală nr. 29 Galaţi.

Medicul şi cele două asistente au avut grijă să se respecte toţi paşii triajului epidemiologic, dar şi existenţa unor circuite separate de intrare respectiv de ieşire. Pentru a nu exista nici un risc, părinţii nu au avut voie în curtea şcolii. „Totul este îngrădit, totul e cu limită de distanţare, se face dezinfecţie la intrare, se scoate masca cu care au venit copiii, se aruncă, se dezinfectează din nou, se dă mască nouă din dotarea şcolii, se dezinfectează din nou. Toată lumea a fost termometrizată, nu s-au depăşit cele 37,3 grade , toţi elevii de aici au intrat la examen“, a precizat dr. Gheorghe Butură, medic şcolarist.

După ore de aşteptare, emoţiile au crescut mai mult la părinţi, dar primii elevi ieşiţi aveau veşti bune. Nu i-au încurcat deloc măştile, deoarece în cele două săptămâni de pregătire s-au obişnuit şi cu ele. Cei mai mulţi elevi spuneau că a fost uşor şi au aşteptări mari la note bune. Au avut emoţii până ce au aflat subiectele, dar apoi, celor mai mulţi, nu li s-a părut aşa de greu.

La nivelul judeţului Galaţi nu s-au înregistrat probleme la intrarea în examen. „Nu au existat probleme în şcoli la începutul evaluării, nu au existat elevi respinşi din cauza temperaturii. Toţi elevii au sosit la timp în unităţile şcolare, avem monitorizate centrele de examen, sunt pregătite toate centrele conform indicaţiei Direcţiei de Sănătate Publică”, a explicat Oana Enache, purtător de cuvânt Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

În judeţul Galaţi, procentul de prezentare la prima probă a examenului Evaluării Naţionale, cea la Limba şi Literatura Română, a fost de 94,12%. 4.745 de elevi erau înscrişi în clasa a VIII-a în judeţul Galaţi şi doar 4.466 au dat şi prima probă a examenului.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Citeşte şi „Ce subiecte s-au dat la Limba şi Literatura Română la Evaluare Naţională 2020 (FOTO)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu