29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În moarte cerebrală de la o faţadă desprinsă de pe bloc
În moarte cerebrală de la o faţadă desprinsă de pe bloc
Loredana Jalbă, o femeie de 30 de ani din Galaţi ce locuia într-un bloc situat în Micro 40, fost cămin de nefamilişti, a fost zdrobită de o bucată din tencuială desprinsă de la etajul 3 al blocului.
”A ieşi înaintea mea. Putem să fiu eu cea care era lovită. Mi-e şi frică să mai intru sau să ies din scară. Sunt încă în stare de şoc, că am văzut-o aşa, acoperită de sânge şi cu bucăţi de pietriş în jur. E un pericol faţada asta veche, mai ales pentru copii, care se joacă mereu pe aici”, spunea Geanina Oprea, una dintre vecinele femeii.
Oamenii se plângeau că adnministraţia căminului nu ştie decât să le ia chirii foarte mari pe  nişte ”cutii de chibrituri”, circa 400 de lei pe lună, dar nu face nimic pentru a reabilita clădirea, care e aşa cum a fost la momentul construcţiei.
”Avem şi noi datorii, dar nici ei nu fac nimic. La căminele de lângă noi chiria e de 150 de lei, pe când aici e de 400 de lei şi uite ce se întîmplă. Cine răspunde dacă femeia moare?”, se întreba alt locatar al blocului.
Deşi ambulanţa a intervenit cât de repede s-a putut, femeia a fost găsită în stare de comă. ”Era aproape moartă, starea era extrem de gravă, cu hemoragie cerebrală. Am stabilizat-o şi am transportat-o de urgenţă la Spitalul Judeţean, unde a fost apoi imediat dusă în sala de operaţie”, a precizat dr. Mihai Polinschi, Serviciul Judeţean de Ambulanţă.
Femeia se află acum în Reanimarea Spitalului de Urgenţă dar este în moarte cerebrală. Cum incidentul este unul extrem de grav, poliţiştii au început să îi ia deja la întrebări pe cei care răspundeau de întreţinerea clădirii, numai că unii sunt proprietarii şi alţii o au în folosinţă. ”În acest caz am început o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat de vătămarea femeii rănite”, a precizat cms. Ştefan Gohoreanu, ofiţer de relaţii cu presa al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Articole înrudite