23 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încep lucrări de peste 4 milioane de euro la Palatul Gheorghiu
Încep lucrări de peste 4 milioane de euro la Palatul Gheorghiu

Clădirea emblematică din zona centrală a oraşului, Casa Simion Gheorghiu, va fi renovată şi pusă în valoare, graţie unui amplu proiect demarat de către Primăria muncipiului Galaţi. Astfel, în urma licitaţiei publice, contractul pentru obiectivul „Renovare integrată - Reabilitare imobil str. Domnească nr. 24 - proiectare şi execuţie” are ca ofertant câştigător Asocierea Rovis Lider SRL - Servland SRL - Atu Consulting SRL. Valoarea contractului este de 17.837.082,00 lei fără TVA, adică peste 4 milioane de euro + TVA, iar durata acestuia este de 24 luni (4 luni pentru proiectate şi 20 luni pentru execuţia lucrărilor).

(Citeşte şi Primăria Galaţi a obţinut finanţare pentru reabilitarea Palatului Gheorghiu)

Pentru punerea în valoare a acestei clădiri monument istoric, municipalitatea a obţinut finanţare prin PNRR. "În cadrul proiectului, sunt prevăzute în principal următoarele: restaurarea şi consolidarea faţadelor care se păstrează, dinspre str. Domnească şi str. Gamulea; construcţia propriu-zisă a clădirii noi; realizarea racordului/branşamentului, a instalaţiilor interioare şi exterioare de apă-canal, electrice, gaze etc; realizarea finisajelor interioare şi exterioare; realizarea căilor de acces şi pietonale; amenajarea şi împrejmuirea terenului; termoizolaţii la pereţi şi acoperiş; lucrări de reabilitare termică; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu si utilizarea surselor regenerabile de energie; instalarea sistemelor de climatizare; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; echipamente antiefracţie; mobilier etc.", potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

(Citeşte şi Casa Simion Gheorghiu "desprăfuită" cu fonduri din PNRR)

Casa Simion Gheorghiu a fost construită în urmă cu 100 de ani. "Redăm frumuseţea Casei Simion Gheorghiu! Aşa cum am promis, punem în valoare această clădire deosebită, de pe Strada Domnească, monument istoric cu o vechime de aproape 100 de ani. Este un imobil emblematic pentru istoria şi identitatea acestor locuri. Pentru acest obiectiv am obţinut finanţare prin PNRR, iar în urmă cu puţin timp a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor necesare în valoare de 17,8 milioane de lei fără TVA. Durata acestuia este de 24 luni (4 luni - proiectare şi 20 luni - execuţie). Continuăm astfel programul de modernizare a zonei Străzii Domnească unde se vor derula multe alte proiecte importante pentru oraş", a declarat, pe Facebook, edilul Ionuţ Pucheanu.

Articole similare: Primăria Galaţi lansează în rafală licitaţii de 25 milioane euro. Palatul Gheorghiu şi Parcul Turn TV pe listă

Articole înrudite