22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Investiţie de 7.025.970 de lei pentru zona CNMK
Investiţie de 7.025.970 de lei pentru zona CNMK

prezent zona nu este sistematizată corespunzător, locurile de parcare sunt insuficiente, reţeaua de canalizare este veche iar căminele existente sunt deteriorate şi nu asigură preluarea apelor pluviale.
Proiectul cuprinde realizarea lucrărilor privind amenajarea carosabilului cu două benzi de circulaţie, crearea unui nou acces auto şi pietonal între str. Regiment 11 Siret şi Prelungirea Coşbuc, cu scopul de a decongestiona traficul pe strada Brăilei, şi crearea unor locuri de parcare suplimentare, reabilitarea reţelei de canalizare prin introducerea de tuburi, racorduri de canalizare şi guri de scurgere, refacerea şi modernizarea instalaţiei de iluminat stradal şi ambiental, introducerea instalaţiei electrice în canalizaţii subterane, relocarea zonelor de colectare a deşeurilor gospodăreşti şi refacerea arhitecturii peisagiste a zonei prin toaletarea arborilor uscaţi, arbuşti şi a vegetaţiei inestetice şi plantarea de arbori şi arbuşti.
De asemenea, proiectul prevede şi amenajarea unui parc/loc de joacă pentru copii în vecinătatea Şcolii Gimnaziale nr. 2 şi a CNMK, amenajarea unor locuri de relaxare în zona blocurilor, prin amplasarea mobilierului urban corespunzător în zona Complexului Tiglina I, bl D4 şi bl G, şi dotarea spaţiilor verzi, locurilor de joacă, şi locurilor de relaxare cu mobilierul urban necesar. În ceea ce priveşte locurile de joacă, în proiect este specificat faptul că acestea vor fi amenajate şi dotate pe categorii de vârstă şi vor fi acoperite cu cauciuc antitraumă.
Prin proiectul de drum ce vizează zona str. Regiment 11 Siret şi Prelungirea Coşbuc se vor demola 82 de garaje existente şi 4 chioşcuri din zona complex Tiglina 1, lângă Poştă, cu scopul de a aduce terenul la starea iniţială. Proiectul prevede amenajarea spaţiilor de parcare care vor asigura în total 325 de locuri de parcare, din care sunt nou create aproximativ 200 de locuri.
Valoarea totală a investiţiei este de 7.025.970 de lei, sursa de finanţare fiind bugetul local, iar durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni.


Articole înrudite