04 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii din zona sinistrată, este vorba de localnicii afectaţi de inundaţii din cele 39 de localităţi ale judeţului, nu au primit drept ajutoare doar mâncare ori pături sau materiale de construcţie. Cum în nămolul lăsat de viiturile care au ucis nouă oameni se află tot felul demicrobi periculoşi iar umezeala din case poate da uşor cel puţin o răceală, la sinistraţi s-au gândit şi companiile farmaceutice.
„Sâmbătă, la Tecuci, am primit din partea a două companii farmaceutice cunoscute medicamente pentru persoanele din zona afectată de inundaţii. Sunt medicamente bune, necesare atât adulţilor cât şi copiilor. Sunt şi antibiotice şi creme pentru afecţiunile cutanate, antiinflamatorii, antihipertensive, siropuri pentru copii etc. Toate sunt stocate la sediul Jandarmeriei, urmând ca o comisie din care fac parte reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Prefecturii şi Direcţiei de Sănătate Publică să stabilesacă ce medicamente şi produse farmaceutice sunt necesare în fiecare dintre zonele afectate şi să le dea medicului de familie de acolo”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Acesta a mai precizat şi că s-au epuizat toate dozele de vaccin antitetanic şi s-a reuşit imunizarea a 1.000 de persoane din zona sinistrată.
„Am mai solicitat fonduri pentru achiziţionarea altor 2.000 de doze. Din acestea, 700 trebuie să fie înapoiate, deoarece le-au luat de la o altă structură, alte 300 urmează să fie făcute populaţiei şi 1.000 de doze sunt tampon, în caz că în zona respectivă mai apar probleme”, a mai declarat dr. Valentin Boldea.

Articole înrudite

Pe data de 05 decembrie 2023, echipajele Serviciului Siguranţă Rutieră, din cadrul Poliţiei Loca ...

Grav accident cu victime în judeţul Galaţi

Ole, ole, mulţumim Oţelule !

Cutremur, duminică noaptea, de 4,7 grade

Târg de locuri de muncă în Berești

VIDEO: Explozie la G-uri în Micro 19

VIDEO: Bătaie pe Siderurgiştilor - UPDATE