12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ITM Galaţi a descins pe piaţa produselor industriale
ITM Galaţi a descins pe piaţa produselor industriale

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a desfăşurat, în al doilea trimestru al anului 2023, acţiuni de control în domeniul de supraveghere a pieţei în cadrul Campaniei Naţionale de supraveghere a pieţei produselor industriale din domeniul de competenţă al Inspecţiei Muncii.
În programul de control din al doilea trimestru al anului 2023, au fost introduse următoarele categorii de produse: echipamente individuale de protecţie (mănuşi, măşti, combinezoane, căşti de protecţie, bocanci de protecţie), pompe proiectate utilizate în mediu ATEX, malaxoare pentru beton sau mortar (betoniere) şi explozivi de uz civil.
În trimestrul al doilea al anului 2023, inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul supravegherii pieţei din cadrul ITM Galaţi, au efectuat vizite de inspecţie la 25 de agenţi economici şi au evidenţiat în baza de date la nivel naţional 126 de produse. Au fost depistate 8 produse neconforme pentru care au fost dispuse 6 avertismente însoţite de sancţiunea complementară de retragere de pe piaţă a produselor respective până la asigurarea conformităţii acestora.
Activitatea de conştientizare s-a concretizat în organizarea unui simpozion la sediul ITM Galaţi, în data de 20 aprilie 2023, la care au luat parte 30 de invitaţi, reprezentanţi ai angajatorilor şi serviciilor externe de prevenire şi protecţie, în care a fost prezentat un material având ca temă campania de supraveghere a pieţei pentru anul 2023, privind echipamentele individuale de protecţie specifice activităţilor agricole şi cerinţele pentru echipamentele individuale de protecţie la introducerea pe piaţă (instrucţiuni şi declaraţie de conformitate).
De asemenea, în unităţile verificate, inspectorii de muncă au prezentat un material ce cuprinde informaţii de interes actual pentru cei implicaţi şi au răspuns la întrebările sosite din partea angajatorilor sau reprezentanţilor acestora referitoare la aspecte privind activitatea de supraveghere a pieţei, informează ITM Galaţi.

Tag-uri:

Articole înrudite