19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pentru că vine gerul, primarul a cerut deszăpezire urgentă
Pentru că vine gerul, primarul a cerut deszăpezire urgentă

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a cerut Comandamentului de iarnă să suplimenteze numărul utilajelor de deszăpezire aflate în acţiune.
”Le cer responsabililor cu deszăpezirea din teren să acţioneze cu toată logistica pe care o avem la dispoziţie, pentru a curăţa oraşul cât mai repede de efectele ninsorii şi viscolului de la sfârşitul săptămânii trecute. Pe străzile principalele, lucrurile au intrat în normal, dar vreau să se acţioneze în forţă şi pe străzile secundare, şi în cartiere. Vreau mai multă atenţie la staţiile pentru transportul în comun şi la rampele pentru persoane cu dizabilităţi, situate în dreptul trecerilor de pietoni. Revin cu rugămintea şi la cetăţeni, agenţi economici şi instituţii publice să îşi cureţe trotuarele din faţa caselor, blocurilor, firmelor şi sediilor”, a declarat primarul Marius Stan.
La solicitarea primarului, Comandamentul de iarnă s-a pregătit să mobilizeze 105 utilaje, în cele 6 (şase) zone în care este împărţit Galaţiul. În continuare, se acţionează pe străzile secundare şi în cartiere. Pentru intervenţia eficientă a utilajelor de deszăpezire, Primăria municipiului Galaţi face apel la conducătorii auto să oprească/staţioneze/parcheze autovehiculele în aşa fel încât să nu blocheze străzile, aleile sau căile de acces. Continuă şi acţiunea de deszăpezire a trotuarelor.
Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie prognozează scăderea semnificativă a temperaturilor în următoarele zile şi instalarea gerului, primarul Marius Stan a dispus intervenţia continuă a utilajelor specifice pentru combaterea fenomenului de polei. Stocurile de materiale antiderapante (sare cu inhibitor de coroziune) sunt suficiente (circa 3.000 tone). De asemenea, primarul Marius Stan cere monitorizarea atentă a persoanelor aflate în situaţii de risc, ridicarea lor de pe străzi şi cazarea în Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost al Primăriei.


Articole înrudite