25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Premieră la Galaţi! Senzori în asfalt pe drumuri din județ pentru monitorizarea traficului
Premieră la Galaţi! Senzori în asfalt pe drumuri din județ pentru monitorizarea traficului

În cadrul ultimei şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Galaţi, a fost aprobat un proiect pilot de monitorizare a traficului şi a condiţiilor meteo cu ajutorul senzorilor, camerelor video şi a staţiilor meteo. Mai mult, în cadrul acestui proiect, care, în cel mai scurt timp, va fi depus spre finanţare cu fonduri europene, este prevăzut şi un utilaj multifuncţional, care poate fi folosit atât vara, cât şi iarna.
„Este un proiect pilot, pe care îl vom implementa pe drumurile judeţene din zona transfrontalieră, respectiv pe DJ 242E Băneasa – Roşcani – Oancea şi DJ242D Băneasa – Suceveni – Rogojeni, cele două drumuri fiind intens folosite pentru transportul mărfurilor din şi către Republica Moldova. Senzorii vor ajuta la monitorizarea volumului de trafic şi verificarea tonajului, iar staţiile meteo vor indica viteza vântului, cantitatea de precipitaţii şi temperatura exterioară, precum şi temperatura la nivelul părţii carosabile, pentru a putea interveni preventiv în cazul în care sunt condiţii de formare a gheţii pe partea carosabilă. Mai mult, prin acest proiect vom achiziţiona şi un utilaj multifuncţional, care poate fi folosit  pentru tăierea vegetaţiei, curăţarea drumurilor şi a indicatoarelor rutiere, împrăştierea materialului antiderapant şi înlăturarea zăpezii de pe partea carosabilă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Valoarea acestei investiţii este de aproximativ 1,2 milioane de euro, proiectul urmând să fie depus în cadrul Programului INTERREG NEXT România - Republica Moldova. Partener în acest proiect este Consiliul Raional Hânceşti.


Articole înrudite