Amenzi grele pentru molozul lăsat în stradă. Unde trebuie dus şi cât costă

 
Vineri, 02 August 2019 17:33
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

35 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 13.100 lei, au aplicat poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului pentru depozitare de moloz în locuri neautorizate. În cele mai multe dintre cazuri, molozul provenea din lucrările de renovare/amenajare locuinţe. Astfel, cele mai multe dintre amenzi, 23 la număr, în valoare de 4.300, au fost date persoanelor fizice pentru nerespectarea HCL 124/2016, în care se stipulează, la articolul 36, că este interzisă abandonarea şi depozitarea deşeurilor din construcţii şi demolări pe domeniul public sau privat al autorităţii administraţiei publice locale.

Totodată un operator economic a fost sancţionat cu suma de 2.000 lei, pentru lipsa contractului cu operatorul licenţiat de la nivelul municipiul Galaţi.Pentru ocuparea carosabilului sau trotuarelor aleilor şi altor spaţii aparţinând domeniului public cu mărfuri, ambalaje, moloz, gunoi şi alte deşeuri, poliţiştii locali au dat un număr de şase sancţiuni (patru persoane fizice şi un operator economic), în valoare de 2.300 lei. Oamenii legii au mai aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în sumă de 4.500 lei, conform Legii 211/2011, privind regimul deşeurilor.

Unde trebuie depozitat molozul

În Galaţi, există două puncte verzi administrate de Serviciul Public Ecosal, unul în Micro 13B, celălalt pe strada Etna nr. 29, unde pot fi depozitate atât deşeuri din construcţii, cât şi deşeurile electrice şi electronice. Depozitarea a doi metri cubi de moloz este gratuită la punctele verzi, dar depozitarea unei cantităţi mai mari se taxează. Astfel, la un metru cub peste cantitatea netaxabilă, suma pe care trebuie să o plătiţi este de 55,26 de lei fără TVA, plus o taxă de cântărire de 3,51 de lei fără TVA.În cazul în care nu aveţi mijloace de transport ale deşeurilor inerte, Serviciul Public Ecosal poate veni să ridice molozul contra cost, fiind inclusă colectarea, transportul şi depozitarea, în cazul în care se depăşesc cei doi metri cubi gratuiţi.În cazul în care v-aţi renovat casa şi vreţi să transportaţi molozul, dar nu aveţi mijloc de transport, puteţi suna, la unul dintre următoarele numere de telefon: 0236.312.282 şi 0374.927.292. Totodată, numerele sunt valabile şi în cazul în care vreţi să transportaţi la punctele verzi deşeuri electrice şi electrocasnice mari.

Programul celor două puncte verzi este următorul:
1. Punct verde Micro 13B Adresa : Str. Drumul Viilor nr. 1Program : Luni – Sambata ora 8.00 – 16.00Duminica ora 8.00 – 12.00
2. Punct verde EtnaAdresa : Str. Etna nr. 29Program : Luni – Vineri ora 8.00 – 16.00

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu