11 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ANAF îşi prezintă serviciile la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi
ANAF îşi prezintă serviciile la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) începe astăzi, marți, 08 noiembrie 2022, o serie de prezentări ale „Serviciilor oferite contribuabililor”, în colaborare cu universităţile de prestigiu din România. Primul eveniment este găzduit de Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi va consta într-o prezentare explicativă şi, totodată, interactivă, în care se vor aborda subiecte precum rolul şi importanţa ANAF în societate, dezvoltarea României pe baza taxelor colectate, serviciile electronice oferite de ANAF prin intermediul cărora contribuabilii îşi pot îndeplini obligaţiile fiscale.

"Unul dintre obiectivele imediate ale ANAF este acela de a promova o cultură în care conformarea fiscală voluntară să fie percepută drept o atitudine corectă, în care plata taxelor este atât o obligaţie legală, cât şi un act de responsabilitate socială. ANAF îşi concentrează toate eforturile pentru creşterea gradului de conformare, iar studiile efectuate arată că, pe termen lung, pentru îndeplinirea acestui deziderat, este necesară o educaţie fiscală timpurie şi continuă. Astfel, suntem convinşi că implicarea comună ANAF - instituţii de învăţământ superior va conduce la creşterea conformării fiscale, implicit a civismului fiscal din România", potrivit unui comunicat al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi.

Următoarea prezentare ANAF va avea loc joi, 10 noiembrie 2022, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La nivel naţional, cei peste 50 de specialişti în fiscalitate vor furniza studenţilor şi informaţii menite să sprijine integrarea optimă a acestora pe piaţa muncii şi a antreprenoriatului, precum şi creşterea civismului fiscal.

Articole înrudite