18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Asociaţia Femeilor Întreprinzătoare din România, alături de SavoareaVinului.ro a organizat zilele trecute o seară culturală, intitulată “Colocviu la Paris”. Evenimentul, primul dintr-o serie de evenimente ce se vor desfăşura periodic în Galaţi, a adus în aceeaşi sală reprezentanţi ai poeziei şi artei gălăţene, dansatori, antreprenori sau somelieri. Programul, interesant şi atractiv, a fost prezentat de Gabriela Chiriac, preşedinta AFIR Galaţi, coach şi antreprenor care a afirmat că “este momentul ca şi acest oraş să se dezvolte din toate punctele de vedere şi că doar împreună vom reuşi acest lucru. În Galaţi există oameni senzaţionali, cu activităţi extraordinare, oameni ce merită promovaţi şi prezentaţi comunităţii”.


Seara a fost presărată cu momente culturale, educaţionale, dar şi sportive: prezentarea ultimei cărţi a poetei Mariana Eftimie Kabbout, expunerea lucrărilor artistului plastic Silviana Horga sau iniţierea în dansurile de societate parisiene de către Paula Sima şi Vlad Ene, dansatori profesionişti. „Arta” degustării vinurilor a fost susţinută de Zenaida Costea, singura femeie somelier din Galaţi, care a prezentat vinul Colocviu la Paris al Casei de Vinuri Cotnari. Atmosferă a fost întreţinută de Corazon Latino România.


Deşi a fost organizată de Asociaţia Femeilor Întreprinzătoare din România - Galaţi (AFIR - Galaţi), seara culturală a beneficiat şi de prezenţa bărbaţilor. O surpriză plăcută a fost prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, dar şi a unui număr important de antreprenori locali, printre care Radu Turcescu - managing partner SMART PR GROUP, Radu Oprea - fondator Bankers Cafe&Hubb, Radu Lupoae - director DIBS sau Liviu Seserman - manager DIAMSES.


AFIR - Galaţi, constituită în anul 2004, are ca scop canalizarea eforturilor femeilor pentru promovarea spiritului antreprenorial şi al gândirii manageriale în rândul acestora, încurajarea iniţiativei private şi promovarea lor în funcţii publice de răspundere, protejarea intereselor comune ale membrilor asociaţiei, formarea şi dezvoltarea profesională a acestora.


Articole înrudite