30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ecosal: Este sezonul în care, din nefericire, apar puii de pisici şi de câini pe străzi, unii dintre ei fiind aruncaţi de stăpâni iresponsabili
Ecosal: Este sezonul în care, din nefericire, apar puii de pisici şi de câini pe străzi, unii dintre ei fiind aruncaţi de stăpâni iresponsabili

Abandonul puilor este cauzat de persoanele care locuiesc în medii rurale ori urbane, preponderent la casă cu curte care, în loc să-şi sterilizeze animalele, preferă să le lase să-şi urmeze instinctul, iar puii rezultaţi sunt abandonaţi în pieţe aglomerate, la periferii, tomberoane etc.
Factorii care contribuie la amplificarea fenomenului ar fi: sursele de hrană (resturi menajere care abundă), oamenii care hrănesc generaţii întregi de pui proveniţi de la căţeaua blocului, în loc s-o sterilizeze şi să-i ofere aceeaşi îngrijire până la dispariţia ei natural; lipsa de responsabilitate a proprietariilor de animale care îşi lasă câinii nesterilizaţi să umble liberi pe străzi; lipsa educaţiei privind necesitatea sterilizării, lipsa fenomenului de adopţie şi poate chiar nepăsarea este un alt factor important care duce la abandonarea animalelor.
Ce facem noi? Controlul reproducerii animalelor cu sau fără stăpân! Cu toate că pare cea mai lentă metodă, cu efecte care nu se văd instantaneu, această este singură soluţie care s-a dovedit eficientă în cazul unei populaţii mari de animale fără stăpân. Felul în care se aplică această metodă este unul simplu şi cu multe avantaje. Controlul reproducerii presupune: prinderea animalelor, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea lor şi apoi adopţia finală.
Adopţia unui animal este un act de responsabilitate, atât din partea unităţii noastre cât şi a persoanei care vrea animalul. Nu dăm animale în adopţie către minori sau persoane care nu doresc să se legitimeze şi să ne ofere datele personale şi de contact.
Gălăţenii care doresc să adopte un patruped din padocul Ecosal pot suna la dispecerat ecarisaj la numărul de telefon 0336100154, ori să facă o solicitare scrisă, prin e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. La momentul adopţiei sunt necesare doar o copie a cărţii de identitate, a unei facturi de utilităţi şi o dovadă de venit. Căţeii din adăposturile publice au carnet de sănătate, microcip, sunt deparazitaţi, sterilizaţi şi vaccinaţi.
Dacă nu puteţi adopta un animal şi nu îl puteţi  găzdui temporar din diferite motive, va putem ajută prin demararea procedurii adoptării la distanţă, la solicitarea dumneavoastră.


Articole înrudite