29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Elevii au exersat lucrul în echipă şi rolul de lideri
Elevii au exersat lucrul în echipă şi rolul de lideri
Programul „Schimbăm vieţi” (LifeChanger), susţinut de Metropolitan Life şi Junior Achievement România, a sprijinit la nivel naţional peste 3.000 de elevi de gimnaziu, din 20 localităţi din România, inclusiv din Galaţi, să dobândească noţiuni elementare de educaţie financiară şi, astfel, să îşi dezvolte abilităţile financiare necesare vieţii de adult. 
Aflat în al doilea an de implementare în România, programul „Schimbăm vieţi” a fost adresat elevilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani şi a cuprins un set de opt activităţi desfăşurate la clasă, de profesori, cu suportul consultanţilor voluntari Metropolitan Life, pe baza unui kit de materiale special dezvoltate şi distribuite gratuit.
Prin intermediul activităţilor learning by doing, elevii au beneficiat de contexte educaţionale în care şi-au descoperit propriile abilităţi şi interese, au făcut proiecţii asupra viitorului şi au înţeles rolul educaţiei în conexiune cu viitoarea profesie şi cu viitoarele venituri. Pentru aceasta, ei au fost provocaţi să îşi asume rolul de lideri, să prioritizeze cheltuieli în contextul unor venituri limitate şi să stabilească soluţii pentru diferite situaţii de risc.
Pe parcursul programului, peste 70 de consultanţi Metropolitan Life s-au implicat ca voluntari, contribuind la explicarea practică a unor noţiuni financiare de bază şi la dezvoltarea unei viziuni reale asupra conceptelor învăţate.
„Am continuat şi anul acesta sa fim aproape de tânăra generaţie şi am simţit chiar din interacţiunea cu cei mici importanţa dezvoltării educaţiei financiare în şcoală. Prin programul Schimbăm vieţi, ne dorim să îi sprijinim în dezvoltarea cunoştinţelor care îi vor ajuta să îşi construiască viaţa de adult pe care şi-o doresc. Sperăm că un astfel de program să poată fi extins cât mai mult geografic şi să fie un reper şi pentru alte organizaţii care doresc să sprijine dezvoltarea ABC-ului financiar în România”, a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.
Prin intermediul programului, peste 24.000 de elevi din Europa şi Orientul Mijlociu au beneficiat de experienţe educaţionale de antreprenoriat şi incluziune financiară, dar şi de consultanţă din partea a peste 700 de voluntari Metropolitan Life. În România, în anul 2017, programul „Schimbăm vieţi” (LifeChanger) va fi disponibil pentru 4.000 de elevi, care vor dobândi abilităţi pentru o viaţă sigură şi independentă financiar.

Articole înrudite