20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: „Săptămâna Şcoală în Siguranţă”, la Galaţi
FOTO: „Săptămâna Şcoală în Siguranţă”, la Galaţi

În perioada 14-17 mai a.c., la nivel naţional se derulează evenimentul „Săptămâna Şcoală în Siguranţă”, iniţiat de Poliţia Română, prin Direcţia Siguranţa Şcolară şi implementat în colaborare cu partenerii instituţionali cu atribuţii în creşterea gradului de siguranţă şcolară.

La Galaţi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, în perioada 14-17 mai 2024 vor desfăşura activităţi preventive la mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Galaţi, în cadrul evenimentului „Săptămâna Şcoală în Siguranţă”.
Prin intermediul acestor activităţi se urmăreşte conştientizarea elevilor, a cadrelor didactice şi a părinţilor cu privire la necesitatea adoptării unei atitudini pozitive în prevenirea violenţei în mediul şcolar şi asigurarea unui climat educaţional optim.
În acest sens, poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară, ai Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei din structurile de ordine publică din cadrul IPJ Galaţi, împreună cu partenerii instituţionali, zilnic, în perioada menţionată, vor desfăşura activităţi preventive în unităţile de învăţământ, astfel încât elevii să beneficieze de informaţiile necesare dezvoltării unor comportamente corespunzătoare mediului şcolar.
Vor fi abordate subiecte de importanţă pentru siguranţa şcolară, precum prevenirea violenţei în mediul şcolar, faptele de bullying şi cyberbullying, infracţiunile de criminalitate informatică, consumul şi traficul de droguri printre elevi, precum şi infracţiunile la viaţa sexuală şi nerespectarea vieţii private.
Săptămâna „Şcoală în Siguranţă” a debutat cu organizarea unei activităţi la Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 Galaţi, în cadrul căreia preşcolarii şi-au dovedit abilităţile de „poliţist” în sala de grupă.
În aceeaşi tematică se înscrie şi activitatea desfăşurată la Liceul de Turism şi Alimentaţie „Dumitru Moţoc” Galaţi, pentru a preveni săvârşirea actelor de violenta în incinta şi în zona adiacentă unităţii de învăţământ, potrivit IPJ Galaţi.

Activităţi şi la Brăila

La nivelul judeţului Brăila, poliţiştii de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, împreună cu cei de prevenire a criminalităţii, vor desfăşura în această săptămână activităţi în sistem integrat, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Brăila, Centrul Regional Galaţi al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi Avocatul Poporului - Avocatul Copilului - Biroul Teritorial Galaţi.
Unităţile de învăţământ implicate în acest eveniment sunt: Şcoala Gimnazială „Radu Tudoran” Brăila, Şcoala Gimnazială „I.L. Caragiale” Brăila, Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Brăila, Şcoala Gimnazială „Sf. Andrei” Brăila, Liceul Tehnologic „Gh.K. Constantinescu” Brăila, Liceul Teoretic „Panait Cerna” Brăila, Liceul Teoretic „Mihail Sebastian” Brăila, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Brăila şi Liceul cu Program Sportiv Brăila.
Reprezentanţii instituţiilor participanţi la activităţile dedicate săptămânii siguranţei şcolare vor discuta cu elevii din clasele gimnaziale şi liceale despre prevenirea violenţei în mediul şcolar, prevenirea faptelor de bullying şi cyberbullying, precum şi cele de criminalitate informatică, prevenirea consumului şi traficului de droguri, în rândul elevilor, prevenirea infracţiunilor la viaţa sexuală şi violarea vieţii private, prevenirea traficului de persoane, drepturile şi libertăţile copilului.
Activităţile poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, cu sprijinul partenerilor instituţionali, vor continua în perioada 20-24 mai a.c. cu Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, eveniment naţional de tradiţie iniţiat de Institutul de Cercetare şi prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Române, potrivit IPJ Brăila.

GALERIE DE IMAGINI, MAI JOS!


Articole înrudite