10 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul, în faţa unui nou început
Oţelul, în faţa unui nou început

Oţelul împlineşte 50 de ani de la înfiinţare. TNG, grupul care conduce destinele echipei, a dorit să sărbătorească la cel mai înalt nivel acest moment. Manifestarea a fost găzduită de sala Siderurgistul şi a însemnat un spectacol de culoare, mişcare şi mai ales de noutate. Au fost derulate mai întâi fotografii din istoria clubului, cu meciuri care au făcut istorie. Este adevărat însă că acest moment putea să fie mai reuşit, mai ales că există imagini filmate atât de la celebra partidă cu Juventus din 1988 cât şi de la cucerirea titlului de campioană. A fost prezentată apoi noua siglă a clubului, în care apare şi numele oraşului Galaţi. Conducerea clubului a ţinut seamă într-un final şi de părerea suporterilor, care şi-au dorit enorm ca numele oraşului de la Dunăre să nu dispară. Marea noutate este însă mascota fostei campioane a României. Leul de argint este de acum înainte animalul preferat al suporterilor oţelari. Echipa gălăţeană are şi un nou producător de echipament. Puma, celebra firmă germană, îmbracă de acum înainte echipa de la Dunăre. Antrenorul Ewald Lienen a avut şi el un cuvânt de spus în noua colaborare. Pentru că este vorba despre un nou început, Oţelul avea nevoie şi de un nou imn. Acesta este simplu, dar poate deveni hit-ul preferat al suporterilor gălăţeni. Noutăţile au fost primite cu entuziasm de cei peste 600 de spectatori, care au creat pe alocuri o atmosferă incendiară.
 
„Prezentare entuziasmantă
 
Prezentarea lotului a fost punctul culminant al manifestării de miercuri seară. Primii au păşit pe scenă cei 5 jucători achiziţionaţi în această iarnă. Actorul Florin Toma i-a prezentat în stil NBA pe portughezul Bocar Djumo, românul Florin Lovin, italianul Giuseppe Prestia, francezul Stephane Tritz şi uruguayanul Mauro Goicoechea. Sunt de remarcat: faptul că Lovin a primit din partea galeriei urări legate de fosta sa echipă, Steaua, şi înfăţişările lui Prestia şi Goicoechea. Italianul pare un Rudolf Valentino coborât de pe marile ecrane, în timp ce uruguayanul arată precum eroii din filmele de acţiune. Cei mai aplaudaţi componenţi ai lotului au fost veteranii Costin şi Giurgiu. Publicul nu a uitat că ei au contribuit din plin la cucerirea titlului de campioană în 2011. Jucătorii au trimis apoi în tribune mingi cu autografe, iar norocoşii suporteri care au reuşit să captureze trofeele au plecat cu o amintire de excepţie.
 
„Oţelul se află pe drumul bun”
 
 Manifestarea găzduită de sala Siderurgistul a creat o stare de euforie care ar putea însă să fie stopată de rezultatele din campionat. Directorul general, Narcis Răducan, este însă optimist: „Sper ca echipa să fie la înălţimea lucrurilor pe care le-aţi văzut astăzi. Suntem datori faţă de suporteri şi vrem să avem o primăvară plină de rezultate foarte bune. Tocmai pentru a avea un parcurs excelent am făcut cele 5 achiziţii. Sunt jucători care au evoluat în campionate puternice şi nu vor avea probleme mari de adaptare. Doar italianul Prestia este împrumutat, restul sunt jucătorii noştri. Actele pentru portughezul Djumo nu au fost încă semnate, dar este doar o chestiune de zile. Sunt convins că achiziţiile făcute în această iarnă îşi vor pune amprenta pe evoluţiile echipei. Avem 2 partide foarte dificile în debutul sezonului şi avem nevoie de o mobilizare generală pentru a trece peste acestea”.
 La manifestare a participat şi administratorul general, Lucian Ciofoaia, care a dat asigurări că lucrurile se află pe făgaşul dorit: „Am vrut să demonstrăm că Oţelul este un brand şi că echipa se află pe un drum nou. Toate lucrurile pe care le-aţi văzut fac parte din strategia de marketing care vizează reatragerea suporterilor alături de echipă. Nu suntem îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă cu Astra Asigurări. Această societate este distinctă de TNG şi îşi va rezolva problemele. Ea va rămâne sponsorul nostru principal”. Oţelul arată bine, deocamdată, în planul imaginii. Rămâne ca şi rezultatele din campionat să ajungă la nivelul lucrurilor frumoase prezentate miercuri seară în sala Siderurgistul.


Articole înrudite