27 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Etapa judeţeană a concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, Galați 2024
FOTO: Etapa judeţeană a concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, Galați 2024

În perioada 15-16 mai a.c., începând cu ora 09.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, va desfăşura, pe Stadionul Dunărea din municipiul Galaţi, etapa judeţeană a concursurilor cu cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”.
Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” va urmări pregătirea elevilor în domeniul protecţiei civile prin parcurgerea a două probe practice: „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” şi „Deplasarea cu masca pe figură  într-un raion cu obstacole contaminat”, dar şi susţinerea unui probe teoretice.
La competiţie s-au calificat 16 echipaje de elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi liceal. Aceştia îşi vor dovedi cunoştinţele privind activităţile de protecţie civilă, modul de folosire a mijloacelor de protecţie individuală, dar şi abilităţile în acordarea primului-ajutor.
La cel de-al doilea concurs, „Prietenii pompierilor” sunt aşteptate 11 echipaje de elevi grupate în două categorii: băieţi şi fete. Pentru a-şi demonstra curajul, îndemânarea şi spiritul de echipă, aceştia se vor întrece pe parcursul a două probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”. De asemenea, pentru a-şi testa cunoştinţele în domeniul situaţiilor de urgenţă, elevii vor susţine şi o probă scrisă.
Concursurile au caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi a protecţiei civile, fiind organizate, în fiecare an, în scopul dezvoltării, în rândul elevilor, a capacităţii de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi în scopul formării deprinderilor privind modul de acţiune, în cazul manifestării situaţiilor de urgenţă, transmit organizatorii.
Cetăţenii care doresc să participe sunt invitaţi la cele două evenimente. FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite