24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Inspectoratul Şcolar Galaţi predă "Ora de Net"
Inspectoratul Şcolar Galaţi predă "Ora de Net"

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Casa Corpului Didactic, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Galaţi organizează joi, 01 noiembrie 2018, de la ora 11.00, la sediul IŞJ Galaţi, "Conferinţa Cyberbullying «Împreună pentru siguranţa copiilor»". Acest eveniment face parte dintr-o serie de întâlniri locale pe care echipa interdisciplinară formată din reprezentaţi ai instituţiilor partnere le va derula în perioada mai 2018 - iunie 2019.
Activităţiile vor fi adresate copiilor, tinerilor, cadrelor didactice, părinţilor şi specialiştilor, şi au ca scop promovarea programului educaţional "Ora de Net" şi a serviciilor de informare, consiliere şi raportare a abuzurilor din mediul online puse la dispoziţie pe platfiorma www.oradenet.ro. Rolul echipei judeţene de specialişti este acela de a asigura cadrul necesar pentru prevenirea situaţiilor de risc în care sunt implicaţi utilizatorii de internet şi de a facilita soluţionarea rapidă a evenutalelor cazuri de abuz semnalate de copii şi tineri. "Ora de Net" este un program european unic în România care promovează ultizarea internetului de către copii şi adolescenţi într-un mod creativ, util şi sigur. Proiectul este derulat în România încă din anul 2009, iar în acest timp peste 360.000 de copii şi 95.000 de părinţi şi profesori au beneficiat de informare sau consiliere şi mai mult de 8.000 de sesizări au fost făcute pe liniile de specializare.
În urma studiilor privind utilizarea internetului de către copii, efectuate în cadrul proiectului, a fost relevat faptul că 46% dintre copii comunică online cu necunoscuţi, iar jumătate dintre aceştia merg şi se întâlnesc faţă în faţă cu aceşti străini. Totodată 45% dintre copii declară că au fost afectaţi emoţional sau jigniţi în ultimul an în spaţiul virtual. 22 % afirmă că au văzut sau primit mesaje cu caracter sexual. 42% dintre aceştia spunând că li s-a trimis personal un mesaj cu o imagine cu conţinut explicit.


Articole înrudite