Pe măsură ce sărbătorile de iarnă se apropie, gălăţenii încep, ca în fiecare an, pregătirile pentru mesele tradiţionale, iar pieţele agroalimentare din oraş devin principalul punct de aprovizionare.
În Piaţa Centrală, Piaţa Ţiglina 1, Piaţa Micro 39 sau Piaţa Micro 19, producătorii locali îşi aduc zilnic marfa proaspătă, de la legume şi fructe de sezon până la produse de carmangerie şi lactate, toate indispensabile pentru reţetele cu care ne bucurăm familia în perioada festivă.
În halele de carne şi lactate, comercianţii pun la dispoziţie carne proaspătă, cârnaţi, caltaboşi, tobă, dar şi brânzeturi tradiţionale – telemea, caş sau smântână – ingrediente esenţiale în preparatele de Crăciun. De asemenea, în toate pieţele sunt prezenţi producătorii locali de miere de albine, care oferă sortimente variate, de la salcâm şi tei la floarea-soarelui, ideale pentru deserturile de casă şi pentru cei care aleg un îndulcitor natural şi sănătos.
În acest spirit al comunităţii, Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi invită gălăţenii să aleagă calitatea produselor locale şi să se pregătească pentru sărbători cu gustul autentic al ingredientelor de acasă.
