10 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Regizorul Tudor Platon, la deschiderea KineDok de la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi
Regizorul Tudor Platon, la deschiderea KineDok de la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi invită gălăţenii la filme documentare KineDok powered by One World Romania.
Joi, 16 iunie, la ora 18.00, începe cea de-a opta ediţie a programului european KineDok powered by One World Romania cu documentarul „Casa cu Păpuşi”. Proiecţia va fi urmată de o discuţie cu Tudor Platon, regizorul filmului.
KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfăşurându-se concomitent în 6 ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociaţia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre ţările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locaţii din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.
Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecţiile fiind sub formă de cineclub şi desfăşurându-se pe tot parcursul anului în spaţii cât mai accesibile. Publicul are şansa să vadă o selecţie deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obişnuite şi la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experienţa pasivă a sălii tradiţionale de cinema, organizând după proiecţiile de film dezbateri angrenante între public şi diverşi invitaţi locali şi internaţionali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuţii cu regizori, protagonişti şi specialişti din diferite domenii, şi să rămână astfel conectat nu doar la actualitatea românească ci şi la evenimente curente de natură culturală, socială şi politică din întreaga lume.
Filmul „Casa cu Păpuşi” (România, 2020) este o incursiune într-un univers special: vacanţa anuală a unor femei de 70 de ani. Departe de bărbaţi şi de lumea dezlănţuită, Cica, Nana şi prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viaţă cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreţine iluzia că pentru ele timpul nu a trecut şi că sunt aceleaşi fete tinere, frumoase şi îndrăgostite din urmă cu 50 de ani.
Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, se arată într-un comunicat al Muzeului de Artă Vizuală Galaţi.


Articole înrudite