Sindicaliştii din Combinat protestează la Bucureşti

Luni, 10 Martie 2014 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Acest lucru îl vor face două dintre sindicatele din Combinat, şi anume Sindicatul Liber al Siderurgiştilor, condus de Ilinca Diaconu, şi Sindicatul Metalurgistul, condus de Radu Nelu, sindicate membre ale Federaţiei Solidaritatea Metal. Potrivit declaraţiei Ilincăi Diaconu, acţiunea va fi organizată timp de două zile, şi va consta în pichetarea pe data de 12 martie a Curţii Constituţionale, urmând ca pe data de 13 martie să fie organizat un miting de protest în faţa sediului Guvernului. Sindicaliştii de la cele două sindicate au împărţit fluturaşi în Combinat în care i-au anunţat pe siderurgişti în legătură cu acţiunea care va avea loc, precum şi scopul ei, aici fiind vorba de nemulţumirea faţă de guvernanţi care nu iau măsurile cerute în privinţa reducerii preţului la energia electrică, prin eliminarea unor taxe, sindicaliştii fiind nemulţumiţi şi faţă de liberalizarea preţului gazelor naturale. „Este important să se înţeleagă că aceste scumpiri afectează pe toată lumea, iar locurile noastre de muncă sunt puse în pericol de creşterea preţului energiei electrice şi a gazelor naturale. Eu am vorbit personal şi cu liderii de sindicat de la celelalte sindicate din Combinat cărora le-am spus despre această acţiune de protest şi le-am spus că ar fi bine să o organizăm împreună pentru a fi cât mai mulţi”, ne-a declarat Ilinca Diaconu. Aceasta susţine că în jur de 250 de sindicalişti din Combinat vor participa la mitingul de protest care va avea loc pe data de 13 martie în faţa sediului Guvernului.
De asemenea, la mitingul care va avea loc pe data de 13 martie la Bucureşti vor participa şi sindicaliştii de la Siderurgistul, afiliat la Federaţia Metarom, urmând să participe peste 150 de angajaţi ai Combinatului, în timp ce de la nivelul FSS Metarom vor fi prezenţi peste 300 de salariaţi de la mai multe unităţi membre ale Federaţiei. „La acţiunea de protest organizată de Cartel Alfa vom încerca să tragem un semnal de alarmă legat de ceea ce se întâmplă la nivelul industriei şi la măsurile care trebuie luate de guvern”, ne-a declarat prim-vicepreşedintele FSS Metarom, Nelu Macovei.
Nu numai sindicaliştii de la sindicatele amintite vor protesta în faţa sediului Guvernului, ci şi sindicaliştii de la Alro Slatina, care şi-au exprimat public nemulţumirea faţă de faptul că nu se iau măsuri legate de certificatele verzi şi că o parte din ei sunt în pericol de a fi disponibilizaţi deoarece situaţia economico-financiară a societăţii s-a înrăutăţit ca urmare a creşterii preţurilor la gaze naturale şi la energia electrică.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu