02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cei 5 pași esențiali pentru a-ți aplica masca de păr
Cei 5 pași esențiali pentru a-ți aplica masca de păr

Ai părul uscat, deshidratat, slăbit, deteriorat sau vopsit? Ai scalpul iritat, mâncărime, este gras sau predispus la mătreață? Pentru fiecare problemă în parte, trebuie să folosești un produs de îngrijire a părului adaptat nu numai părului tău, ci și scalpului tău. Alegerea corectă a unei măști de păr este, prin urmare, esențială. Folosirea unei măști de păr poate oferi o soluție pe termen lung la o problemă a părului.

Însă masca de păr nu trebuie pusă pe fugă și trebuie aplicată într-o manieră aproape "chirurgicală", pentru ca aceasta să poată elibera toate ingredientele sale active și să refacă fibra capilară. În acest articol, vei afla cum să aplici o mască de păr în 5 pași esențiali, așa că hai să începem!

Pasul 1: De ce să folosești o mască de păr?

Fiecare păr necesită o îngrijire specială. Așadar, înainte de a ști cum să aplici o mască de păr, trebuie să știi mai întâi tipul de păr pe care îl ai (uscat, deshidratat, slăbit, deteriorat, gros, fin, creț, ondulat, tern, vopsit sau decolorat) și problema cu care te confrunți (dacă există o problemă). Știind toate aceste lucruri, poți cumpăra masca de păr potrivită pentru tine.

Pasul 2: Ce trebuie să faci înainte de a aplica o mască de păr?

Înainte de a aplica o mască de păr, trebuie să îți speli bine părul cu un șampon adecvat, astfel încât masca de păr să poată pătrunde în fibra capilară. Particulele, praful, sebumul, murdăria și orice alte impurități care au venit, la propriu, pe capul tău trebuie îndepărtate pentru ca părul tău să poată primi pe deplin îngrijirea de care are nevoie.

După ce ai folosit șamponul, folosește un balsam pentru a-ți descurca părul înainte de a aplica masca și pentru a o ajuta să pătrundă mai bine în păr, mai ales dacă ai tendința de a avea un păr care se încurcă ușor.

Pasul 3: După șamponare, “stoarce” cât de mult poți părul

După ce ți-ai spălat părul, stoarce-l cât mai mult posibil, fără să tragi de el sau să-l freci prea tare cu prosopul. Astfel, te vei asigura că masca de păr pe care urmează să o aplici intră cât mai bine în păr.

Un mic truc pentru a-ți da seama dacă părul tău a fost clătit bine: trece-ți mâna peste păr. Dacă scârțâie, părul nu se simte moale și mâna întâmpină un pic de rezistență, părul tău este pregătit să primească masca de păr!

 

Pasul 4: Cum aplici o mască de păr?

Începe prin a-ți separa părul în două secțiuni. Aplică masca pe lungimea părului, trăgând-o până la vârfuri. Evită să o aplici la rădăcini pentru a nu te trezi cu un scalp foarte gras două zile mai târziu.

Dacă ai un scalp care are nevoie de o îngrijire specială, folosește o mască de păr adecvată pentru rădăcini pentru a-ți curăța și hidra scalpul fără a-i face și mai mult rău.

Pasul 5: Lasă ingredientele active din masca de păr să pătrundă

Masca ta hidratantă este aplicată de la lungime până la vârfuri? Operațiunea de reparare-hidratare nu s-a încheiat încă. Folosește o perie sau un pieptene special conceput pentru a nu rupe sau deteriora părul, apoi masează ușor șuvițele cu mâna.

Pentru o pătrundere și mai profundă a măștii, înfășoară-ți părul într-un prosop cald. Acest lucru va permite produsului de îngrijire a părului să pătrundă mai adânc în fibra capilară și să o repare.

Lasă masca de păr să acționeze timp de 10 până la 30 de minute (în funcție și de instrucțiunile produsului). Clătește bine – ideal ultima clătire să fie cu apă “călâie”, dar nu foarte rece, pentru a închide porii și a-ți lăsa părul mai strălucitor ca niciodată. Poți aplica masca de păr în fiecare săptămână (sau, așa cum ziceam, în funcție de instrucțiunile cu care vine produsul).

Odată protejat, părul este mai hidratat, mai suplu, mai strălucitor și mai puțin sensibil la umiditate, astfel încât tinde să se încrețească mai puțin. Și mult mai sănătos!


Articole înrudite