18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Din Sri Lanka la Sovata! Asiatici angajaţi în domeniul HoReCa, din cauza lipsei de personal
Din Sri Lanka la Sovata! Asiatici angajaţi în domeniul HoReCa, din cauza lipsei de personal

Primii 25 de angajaţi din domeniul HoReCa provenind din Sri Lanka şi Nepal urmează să sosească la Sovata, unde au asigurate locuri de muncă, masă şi cazare, pe fondul crizei forţei de muncă autohtonă din acest domeniu, a anunţat directorul de operaţiuni la Ensana Health Spa Hotels Sovata, Robert Fulop Nagy.
"Din cauza lipsei de personal - în principal avem probleme pe partea de restaurant şi bucătărie - am semnat un contract cu o firmă de recrutare care ne va aduce 25 de angajaţi din Sri Lanka şi Nepal. Referitor la lipsa de personal autohton, cred că atât de mult s-a extins Sovata în ultima vreme, încât nu mai suntem capabili ca să acoperim partea de personal. Nu e vorba de salarii sau de alte costuri, fiindcă la fiecare restaurant din Sovata e aceeaşi problemă. Le-am pregătit o vilă special pentru ei - masă, cazare şi bineînţeles, salariu", a declarat presei Robert Fulop Nagy.
Din cei 25 de angajaţi, majoritatea sunt din Sri Lanka. Între aceştia sunt cinci bucătari şi ajutoare de bucătar, cinci ospătari şi cinci cameriste.
Contractele vor fi încheiate pe durata unui an. (sursa Agerpres)


Articole înrudite