18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fabrica de armament Cugir ar putea produce arme Beretta
Fabrica de armament Cugir ar putea produce arme Beretta

Ştefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a anunţat luni, 21 august 2023, că există discuţii avansate despre implementarea proiectului Beretta, compania italiană cu care s-a semnat un memorandum de către UM Plopeni în 2019, la una din cele două fabrici de armament din Cugir.
Deja este în lucru în minister ideea de a aduce proiectul Beretta la Cugir, pentru că de prea multă vreme am vorbit de el. A început în 2018 sau în 2019 a fost semnat cu Uzina Mecanică de la Plopeni, dar care are un alt specific. Acolo nu se produc arme, nu se produc pistoale, nu se produc puşti, nu se produc puşti de asalt, nu se produc mitraliere. Şi apoi a ajuns proiectul la Şimian (judeţul Mehedinţi - n.r.), într-o zonă greenfield, unde nu există nimic şi nici nu s-a construit nimic. Eu cred că firesc este ca acest proiect să ajungă la Cugir. Deja suntem cu acest proiect în interiorul ministerului, partea de avizare internă, de mandat către Adunarea generală a acţionarilor de a vedea acest proiect către Cugir, aşa cum este normal”, a declarat ministrul Economiei luni, într-o conferinţă de presă la Alba-Iulia, potrivit Agerpres.
Ministrul Economiei a mai precizat că, din câte îşi aduce aminte, atunci când a fost semnat memorandumul cu UM Plopeni, era vorba despre a începe acolo partea de asamblare şi apoi, treptat, de a produce din componente până la 80%.
Eu cred că, dacă mergem la Cugir, vom putea să asimilăm componentele respective într-un timp mult mai rapid, pentru că este specificul de acolo, priceperea oamenilor care lucrează în Cugir şi experienţa pe care o au. Deci cred că este un proiect care poate să fie derulat într-o proporţie foarte mare la Cugir”, a mai spus ministrul.


Articole înrudite