17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 3 kilograme de aur confiscate de la casele de amanet
Peste 3 kilograme de aur confiscate de la casele de amanet

Pentru prevenirea şi combaterea fraudei fiscale şi vamale, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au verificat în ultima perioadă inclusiv activitatea a 86 firme specializate în creditare prin case de amanet şi comerţul cu pietre şi metale preţioase.
Astfel, inspectorii antifraudă au identificat abateri de la legislaţia fiscală şi contabilă pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi contravenţionale în cuantum total de 825.500 lei. De asemenea, pentru încălcarea regimului metalelor preţioase şi pietrelor preţioase au fost confiscate peste 3 kg de obiecte din aur, cu o valoare estimată de piaţă de 706.440 lei. De altfel, doar de la o casă de amanet din Strehaia (jud. Mehedinţi), inspectorii antifraudă au confiscat 1,58 kg de obiecte din aur cu o valoare estimată de 317.684 lei. Până în prezent, prin intermediul Serviciului Teritorial de Valorificare Bunuri din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj a fost valorificată cantitatea de 0.93029 kg aur.
Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice atât modalitatea de fiscalizare a veniturilor obţinute din activităţi de comerţ cu amănuntul, cât şi respectarea obligaţiei de conectare a caselor de marcat electronice la sistemul informatic al ANAF şi utilizarea acestora, potrivit ANAF.


Articole înrudite