Piaţa de capital din România va deveni emergentă secundară din septembrie 2020 Recomandat

Duminică, 29 Septembrie 2019 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia FTSE Russell, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri, a decis că piaţa de capital România va fi reclasificată de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară, începând din luna septembrie 2020, informează un comunicat de presă al agenţiei, potrivit Agerpres.
FTSE Russell recunoaşte că România îndeplineşte cerinţele necesare pentru a dobândi statutul de Piaţă Emergentă Secundară şi precizează că această reclasificare vine după îmbunătăţire implementate de autorităţile române.
"Felicitări autorităţilor din România care au lucrat din greu pentru această promovare" a declarat Joti Rana director de guvernanţă şi politici la FTSE Russell.
Decizia furnizorului global de indici FTSE Russell a fost luată după ce România s-a aflat timp de trei ani pe lista de monitorizare.
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, consideră că această decizie reflectă cadrul macroeconomic favorabil al ţării noastre, încrederea de care se bucură economia românească în rândul investitorilor şi paşii extraordinari făcuţi de autorităţi pentru creşterea atractivităţii pieţei bursiere de la Bucureşti.
Piaţa locală de capital a atins în septembrie un nou maxim istoric pentru indicele BET-TR, care include şi dividendele. Indicele a trecut de pragul de 15.000 de puncte în septembrie şi a ajuns la o creştere de 39% doar în acest an, ceea ce a făcut ca România să fie una dintre cele mai performante pieţe de capital din Europa.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu