05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Zilele trecute, la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, s-a desfăşurat conferinţa regională a proiectului strategic "Antreprenor - Viitor durabil". În proiect sunt implicate şi universităţile reprezentative pentru fiecare regiune în parte. Conferinţa, organizată de Ernst&Young, în colaborare cu S&T România şi Universitatea ”Dunărea de Jos”, se adresează antreprenorilor aflaţi la început de drum sau doar acelora care în viitorul apropiat vor să înceapă o afacere în România. În contextul crizei economice actuale dar şi a economiei româneşti în particular, e greu de crezut că cineva mai poate risca, de exemplu, economiile familiei pentru a iniţia un business, însă specialiştii, tocmai prin astfel de acţiuni, vor să le arate că se poate şi mai ales cum. Categoria vizată e în special cea a întreprinderilor mici şi mijlocii, care, deşi zdruncinată poate cel mai tare de efectele recesiunii, se poate relansa prin inovare şi mai mult spirit de creaţie. Concret, iniţiatorii proiectului doresc să îşi împartă experienţa şi cultura antreprenorială cu 2.880 de persoane, unii care deja deţin o afacere şi vor să o facă mai profitabilă sau doar persoane care îşi doresc să între în afaceri, care au idei bune, dar mijloace puţine de a le pune în practică. Pentru asta se va implementa un program de consultanţă, formare şi asistenţă, adaptat la problemele şi nevoile fiecărei întreprinderi. Prin acest program de instruire, participanţii vor deprinde abilităţile şi cunoştinţele pe care orice bun manager trebuie să le aibă. Mai ales dacă vrea să reuşească.
“Fiind cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din Sud-Estul României, având 16.000 de studenţi, 16 facultăţi şi 2 departamente, la care se adaugă 5 compartimente de suport academic, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi se constituie în vârful de lance al progreselor tehnice, ştiinţifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu şi lung, menit să contribuie în primul rând la progresul zonei de Sud-Est a României. Împreună cu ceilalţi parteneri ne vom implica în derularea acestui proiect strategic contribuind la proiectarea, planificarea şi desfăşurarea programului de formare, la crearea comunităţii online prin identificarea colaboratorilor regionali, la realizarea studiului comparativ, la acordarea de asistenţă/consiliere şi bineînţeles la diseminarea rezultatelor proiectului.” a declarat Prof. Dr. Daniela Şarpe, coordonator Regional din partea Universităţii „Dunărea de Jos”.
Proiectul, co-finanţat de Fondul Social European în proporţie de 95%, se va derula timp de 3 ani şi îşi propune să integreze cât mai mulţi antreprenori pe piaţă, în special tineri care să iniţieze activităţi independente noi şi care la rândul lor să ofere locuri de muncă. Se va face o selecţie atentă şi doar 8 companii pe an vor beneficia de serviciile de consultanţă în afaceri. Consultanţa va fi acordată gratuit. Următoarele acţiuni se vor desfăşura la Galaţi în perioada 11-14 aprilie.
Între timp, se va lansa si un portal, www.startimm.ro, de unde viitorii patroni îşi vor putea procura informaţii şi îşi vor alege module din proiect la care să aplice. Iată cum UE ne îndeamnă să învăţăm afaceri, totul e să existe dorinţă.

Articole înrudite