În amfiteatrul Spitalului Judeţean, marcarea Zilei Mondiale a Sănătăţii a fost dublată şi de un fel de bilanţ al Colegiului Medicilor Galaţi. Din prezentarea făcută de preşedintele Colegiului, dr. Aurel Nechita, Colegiul a cheltuit 298.757 de lei pe salarii, burse pentru studenţii proveniţi din familii defavorizate, cărţi, reviste medicale etc. În 2014 au fost depuse de trei ori mai multe sesizări la Colegiul Medicilor, faţă de 2013, privind culpe medicale sau diverse nemulţumiri legate de managementul spitalelor. Din cele 40 de plângeri depuse în 2014, Colegiul a dat decizii de declanşare şi de analizare pentru 29 dintre reclamaţii. Cel mai cunoscut caz a fost acela al unui cunoscut medic estetician pentru care Colegiul hotărât suspendarea dreptului la liberă practică pentru o perioadă de şase luni.
Cum totuşi era Ziua Mondială a Sănătăţii, după ce s-au oferite plachete memoriale unui număr de patru medici, au fost prezentate şi 14 lucrări de către medici gălăţeni, pe tema siguranţei în alimentaţie. În 2015 tema Zilei Mondiale a Sănătăţii a fost Siguranţa alimentară. Siguranţa alimentară devine din ce în ce mai globalizată, de aceea necesitatea de a consolida sistemele de siguranţă alimentară în şi între toate ţările devine din ce în ce mai evidentă. Afectaţi de boli cauzate de alimentele neconforme sunt copiii, şi de aceea aceştia au început să dezvolte la vârste fragede boli ale adulţilor, cum ar fi diabetul. Organizaţia Mondială a Sănătăţii promovează eforturile de îmbunătăţire a siguranţei alimentare, de la fermă până la farfurie.
OMS ajută ţările în vederea prevenirii, detecţiei şi a răspunsului la focarele de boli legate de alimente. Împreună cu Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, sunt avertizate ţările aflate în situaţii de urgenţă privind siguranţa alimentară, prin intermediul unei reţele de informaţii internaţionale.