01 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cum a încercat un camerunez să fenteze poliţiştii de frontieră gălăţeni
Cum a încercat un camerunez să fenteze poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Trecerii Frontierei Oancea efectuează cercetări cu privire la un bărbat, cetăţean din Camerun, care a încercat să folosească la trecerea frontierei o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Franţa care fusese eliberată pentru altă persoană!

"În ziua de 16 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în România, un bărbat, pasager într-un microbuz. La controlul de frontieră, acesta a prezentat o carte de identitate eliberată de către autorităţile din Franţa. Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că există diferenţe între fotografia inserată în document şi fizionomia persoanei care l-a prezentat pentru trecerea frontierei, motiv pentru care au extins verificările. În urma controlului suplimentar, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul îndeplineşte condiţiile de fond şi formă, fiind unul autentic, însă identitatea persoanei care l-a folosit pentru legitimare este alta decât cea din document. Extinzând cercetările poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana este un cetăţean din Camerun, în vârstă de 29 de ani", potrivit I.T.P.F. Iaşi.

! În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea. În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Articole înrudite