13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi şi cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale au desfăşurat, pe raza municipiului Galaţi, 6 percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate  că începând din luna iunie 2013, ar fi comis mai multe furturi de pe platforma siderurgică.
Membrii grupării acţionau, de regulă, pe timpul nopţii, cu complicitatea agenţilor de pază şi sustrăgeau de pe platformă materiale neferoase şi contactori de argint pe care, ulterior, le valorificau prin centrele de colectare a deşeurilor feroase situate pe raza municipiului Galaţi.
În urma efectuării percheziţiilor, la locuinţele suspecţilor au fost găsiţi şase contactori de argint şi mai multe unelte folosite la comiterea faptelor. Prejudiciul estimat până la această dată prin săvârşirea infracţiunilor se ridică la suma de 250.000 ron.
Poliţiştii şi procurorii continuă audierile şi cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, urmând să se dispună cu privire la starea de libertate a suspecţilor.


Articole înrudite