Marele Premiu al celei de a III-a ediţii a Festivalului internaţional de folclor pentru copii "Ca la noi la Covurlui", organizat în weekend de Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi a fost câştigat de Ansamblul folcloric"Codruleţul" din Găieşti, judeţul Dâmboviţa. Manifestarea artistică, care a reunit zeci de artişti populari, copii, părinţi şi profesori-însoţitori din ţară şi din Rep. Moldova, dar şi sute de spectatori din Galaţi admiratori ai portului, cântecului şi dansului popular românesc, a fost organizată la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", unde au evoluat artiştii şi cele zece ansambluri folclorice participante la festival. Potrivit organizatorilor, programul a fost dens şi susţinut de o serie de evenimente prezentate de cei mai titraţi reprezentanţi din domeniu ai instituţiei de cultură din Galaţi: Sergiu Dumitrescu - managerul CCDJ (el însuşi, artist plastic recunoscut naţional şi internaţional), multitalentatul artist Paul Buţă (care a fost şi prezentatorul acestui festival, îmbrăcat în straie populare autentice) şi profesorul de dansuri populare din cadrul CCDJ, Petrică Şovăială - directorul artistic al manifestării.
După înscrierea artiştilor participanţi, profesorii coordonatori şi-au prezentat ansamblurile de copii însoţiţi de câte o pereche de tineri dansatori (fată şi băiat) îmbrăcaţi în portul specific zonei de apartenenţă, după care toate ansamblurile populare au participat la parada costumelor populare, desfăşurată pe esplanada din faţa Teatrului "Fani Tardini", în prezenţa unui public numeros, entuziasmat de momentele de dans prezentate de micii artişti. Spectacolul propriu-zis s-a consumat pe scena teatrului gălăţean, în aplauzele spectatorilor şi sub privirile juriului, care a avut o misiune extrem de dificilă să departajeze concurenţii. Premii şi diplome de participare au fost acordate la final tuturor participanţilor, dar în urma deliberării juriului (alcătuit din Ştefan Coman - preşedinte, Maria Murgoci, Ovidiu Demea, Mariana Buruiană, Rodica Androne), lista premianţilor a arătat astfel: Marele Premiu - Ansamblul CODRULEŢUL (Găeşti, judeţul Dâmboviţa); cele două Premii I au fost acordate Ansamblului DOINA CASIMCEI (Casimcea, judeţul Tulcea) şi Ansamblului DOINIŢA COVURLUIULUI (CCDJ, Galaţi); Premiul II - Ansamblul CONSTANTIN CONDRUZ (comuna Gemenele, judeţul Brăila);
Premiul III - Ansamblul MUGURII MINTIULUI (localitatea Mintiu Gherlei, judeţul Cluj); Premiul de virtuozitate a fost acordat Ansamblului folcloric MOCĂNCUŢA, din raionul Cantemir, Rep. Moldova iar Ansamblul CRĂIŢELE, din localitatea Văleni, raion Cahul, (tot Rep. Moldova) a primit Premiul special al juriului; a mai fost acordat şi un Premiu pentru autenticitatea portului popular prezentat, premiu ridicat de Ansamblul COMOARA VRANCEI, din comuna Năruja, judeţul Vrancea. Menţiunea festivalului a ridicat-o Ansamblul folcloric al copiilor artişti de la JUNII PETRILENI, din Petrila, judeţul Hunedoara.