Comisia Europeană a realocat 265 de milioane de euro pentru IMM-uri şi cercetare

 
Vineri, 22 Iulie 2016 00:00
Publicat în Fonduri UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia Europeană a aprobat miercuri modificarea Programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" (POS CCE) 2007-2013 prin transferul a aproximativ 265 de milioane de euro în interiorul programului, pentru proiecte performante din domeniul IMM-urilor şi cercetării, se arată într-un comunicat transmis de la cabinetul comisarului european pentru Politică Regională, Corina Creţu.
Banii au fost realocaţi axelor prioritare "Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient" şi "Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare pentru competitivitate" din cadrul POS CCE.
"Prin această decizie, România beneficiază de o şansă în plus pentru finanţarea domeniilor de succes din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Cele două axe prioritare ce vor primi finanţare în plus au funcţionat bine şi au depăşit plafonul de investiţii prevăzut iniţial. Cu ajutorul acestui transfer de fonduri, aprobat de Comisia Europeană, proiecte de succes vor beneficia de sprijin financiar european, ceea ce va ridica povara de pe bugetul naţional. Comisia Europeană şi autorităţile române vor continua să depună împreună toate eforturile pentru ca banii din perioada de programare 2007-2013 să fie folosiţi la maximum în România", a declarat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, citată în comunicat.
Decizia Comisiei Europene suplimentează alocarea atât pentru Axa prioritară 1, "Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient", cu peste 155 de milioane de euro, cât şi pentru Axa Prioritară 2, "Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare pentru competitivitate", cu aproape 110 milioane de euro.
Cei aproximativ 265 de milioane de euro realocaţi în interiorul POS CCE provin din domenii în care România a întâmpinat dificultăţi de implementare, se mai arată în comunicat.
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" 2007-2013 a fost adoptat la 12 iulie 2007. Obiectivul general al POS CCE este de a creşte productivitatea întreprinderilor româneşti pentru reducerea decalajelor faţă de productivitatea medie la nivelul Uniunii.
Contribuţia Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională, în cadrul acestui program operaţional sectorial este de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu