18 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă Data 04.12.2023
Comunicat de presă Data 04.12.2023

Creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe: SD9C, SC.1 și 2, str.Siderurgiștilor nr.23-Siderurgiștilor Vest, D, str.Domnească nr.15-Centru și A5, tronson 6, str.Brăilei nr.205-Micro 20 din municipiul Galați

Unitatea Administrativ - Teritorială Municipiul Galați anunță finalizarea implementării proiectului cu titlul ”Creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe: SD9C, SC.1 și 2, str.Siderurgiștilor nr.23-Siderurgiștilor Vest, D, str.Domnească nr.15-Centru și A5, tronson 6, str.Brăilei nr.205-Micro 20 din municipiul Galați”, Cod SMIS 122599, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operaţiunea A - Clădiri Rezidenţiale, Apel de proiecte cod POR/2017/3/3.1/A/SUERD/1.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din municipiul Galaţi ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivul specific al proiectului a constat în creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe: SD9C, sc.1 și 2 din cartierul Siderurgiștilor Vest, D din cartierul Centru, A5, tronson 6 din cartierul Micro 20 din Municipiul Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătății locuitorilor, prin reducerea consumurilor pentru încălzire și scăderea sub 90kWh/m2an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocurilor de locuințe și va crește calitatea vieții locatarilor.

Rezultate obținute:

În urma implementării proiectului a avut loc eficientizarea energetică a celor trei imobile, prin anveloparea clădirilor, termoizolarea casei scării, izolarea planșeului peste subsol, termohidroizolarea terasei, schimbarea parțială a tâmplăriei cu tâmplărie PVC performantă din punct de vedere energetic, cu geamuri termoizolante, schimbarea lămpilor de iluminat existente cu lămpi de iluminat tip LED, refacerea trotuarelor perimetrale.

Impactul proiectului

Proiectul, pe lângă rezultatele pozitive directe, generează pe parcursul implementării și după implementare următoarele beneficii:

- îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior;

- reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice;

- reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă de consum.

Beneficiari ai rezultatelor proiectului sunt atât locuitorii actuali cât și cei viitori ai blocurilor de locuințe care au făcut obiectul investiției, precum și întreaga comunitate/populație din zonă prin efectul benefic asupra mediului înconjurător, ca urmare a reducerii emisiilor de carbon.

Valoarea totală a proiectului este de 3.665.018,76 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională reprezintă 2.083.966,41 lei.

Perioada implementare : 21.06.2017 - 31.12.2023.

Informaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0236/307 731, Manager proiect – Buruiană Daniela, Șef birou în cadrul Primăriei Municipiului Galați,  e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite