14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CONSILIUL JUDEȚEAN GALAȚI ANUNȚĂ ÎNCHIDEREA PROIECTULUI ESCAPELAND - DEZVOLTARE ȘI PROMOVARE ÎN COMUN A TURISMULUI ACTIV ÎN BAZINUL MĂRII NEGRE - BSB1108 -
CONSILIUL JUDEȚEAN GALAȚI ANUNȚĂ ÎNCHIDEREA PROIECTULUI ESCAPELAND - DEZVOLTARE ȘI PROMOVARE ÎN COMUN A TURISMULUI ACTIV ÎN BAZINUL MĂRII NEGRE - BSB1108 -

Proiectul ”Escapeland – Dezvoltare și promovare în comun a Turismului Activ în Bazinul Mării Negre” a fost finanțat prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, Prioritatea 1 – Promovarea afacerilor și antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre; Obiectivul tematic 1.1 - Promovarea în comun a afacerilor și antreprenoriatului în sectoarele turismului și culturii.

Perioada de implementare a proiectului a fost 1.06.2020 - 30.11.2023, iar beneficiarii sunt: UAT Județul Galați prin Consiliul Județean Galați - lider de proiect, Consiliul Local Vilcovo, Ucraina, Consiliul Raional Cantemir, Republica Moldova, Consiliul Local Kutaisi, Republica Georgia și UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța.

Valoarea totală a proiectului este de 1.377.103,96 euro, alocat fiecărui partener astfel: 385.482,00 euro județului Galați, 541.031,60 euro raionului Cantemir, 159.856,80 euro orașului Kutaisi și 290.733,56 euro județului Constanța.

Proiectul a vizat dezvoltarea și promovarea potențialului turistic activ în Bazinul Mării Negre și are ca rezultate atât realizarea a două obiective de investiții, cât și o serie de acțiuni comune de formare, cooperare și promovare turistică a regiunilor partenere.

Astfel, la Galați, a fost realizat Parcul de Aventură ”ESCAPELAND” cu 15 trasee cu grade diferite de dificultate și două tiroliene, iar la Cantemir, în Republica Moldova, a fost construită o Bază sportivă și turistică cu spații de cazare și două săli de sport.

De asemenea, în cadrul proiectului au fost organizate trei cursuri: de marketing turistic (Kutaisi), antreprenoriat turistic (Cantemir) și de managementul parcurilor de aventură și agrement (Galați) și a fost elaborat un plan de dezvoltare a turismului activ în Bazinul Mării Negre.

În ceea ce privește acțiunile de cooperare și promovare, acestea au avut loc în cadrul Târgului de Turism de la Kutaisi, cu ocazia vizitelor promoționale de la Parcul de Aventură Escapeland și a unei excursii pentru tineri la Constanța, în cadrul unor conferințe B2B organizate la Cantemir, Galați și Constanța. Totodată, au fost realizate materiale de promovare, dintre care cele mai importante sunt Ghidurile turistice pentru județul Galați, raionul Cantemir și orașul Kutaisi, precum și un film de promovare comun și spoturi de promovare.

Proiectul este un exemplu de bună practică de cooperare și de promovare a potențialului turismului activ din Bazinul Mării Negre care poate fi multiplicat cu succes și în alte regiuni.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Carmen Coca, manager de proiect, Serviciul de Dezvoltare Regională, Consiliul Județean Galați, telefon: 0236-302555, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Articole înrudite