22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vrei să ajuți? Adoptă un cățel fără stăpân!
Vrei să ajuți? Adoptă un cățel fără stăpân!

În România rata de adopție a animalelor fără stăpân este foarte scăzută, doar unul din zece căței ajungând să fie adoptat. La polul opus, rata abandonului este extrem de ridicată, fenomen ce creează probleme pentru comunitățile locale, fiind un real pericol pentru cetățeni.

La Galati situația nu este deloc diferită! Ca urmare, serviciul de ecarisaj al Primăriei Galati administrat de Serviciul Public Ecosal intervine pentru a ridica de pe domeniul public animalele, care pot reprezenta un risc pentru siguranța cetățenilor, fiind adăpostite la Padocul Public, unde se bucura de hrana zilnica și tratamente medicale.

Pentru a încuraja adopția câinilor fără stăpân, Serviciul Public Ecosal pune la dispoziția iubitorilor de animale, procedura simplificată de adopție a acestora, conform reglementărilor legale. Iubitorii de animale ce doresc să adopte pot cere informații suplimentare apelând dispecerat ecarisaj la numărul de telefon 0336100154/0734113122, ori să facă o solicitare scrisă, prin e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

La momentul adopţiei sunt necesare doar o copie a cărţii de identitate, a unei facturi de utilităţi şi o dovadă de venit. Căţeii din adăpostul public administrat de Serviciul Public Ecosal au carnet de sănătate, microcip, sunt deparazitaţi, sterilizaţi şi vaccinaţi. 

Nu dăm animale spre  adopţie minorilor sau persoanelor care nu doresc să se legitimeze şi să ne ofere datele personale şi de contact.

Dacă nu puteti adopta un animal şi nu îl puteti  găzdui din diferite motive, va putem ajuta prin demararea procedurii adoptarii la distanta, la solicitarea dumneavoastra.

Un caine inseamna iubire neconditionata, un partener de joaca, un prieten de nadejde, niciodata prea ocupat pentru tine.


Articole înrudite