27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Maia Sandu despre aderarea R.Moldova la UE: Avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse
Maia Sandu despre aderarea R.Moldova la UE: Avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse

În cei doi care s-au scurs de la depunerea cererii de aderare la Uniunea Europeană, Republica Moldova a făcut mulţi paşi hotărâţi pe această cale, iar eforturile sale au fost răsplătite cu decizia pozitiva de iniţiere a negocierilor de aderare, un semnal clar ca suntem pe drumul cel corect, a declarat duminică preşedintele Maia Sandu cu ocazia împlinirii a doi de când a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la UE, potrivit unui comunicat al preşedinţiei de la Chişinău transmis către media.
"Avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse. Împreună, avem puterea de a depăşi orice obstacol şi de a construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova în marea familie europeană", a declarat Maia Sandu în mesajul său adresat cetăţenilor moldoveni.
"Aderarea la UE înseamnă condiţii mai bune în şcoli şi grădiniţe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne şi, cel mai important, înseamnă pace şi securitate", a subliniat ea în acelaşi mesaj.

La 14 decembrie, Consiliul European a decis iniţierea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană pentru R.Moldova şi Ucraina, precum şi acordarea statutului de ţară candidată la aderare pentru Georgia, aminteşte portalul Deschide.md.
Autorităţile de la Chişinău au apreciat această decizie drept una istorică reafirmându-şi angajamentul de a continua reformele, conform media citate, notează Agerpres.

Citeşte şi Moment istoric la Chişinău: Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană


Articole înrudite