14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ne plac şi am început să le respectăm. Numele lor pe generice reprezintă deja garanţii că vom vedea interpretări cel puţin decente. Sunt viitoarele regine ale marelui ecran şi atacă, deja, cu aplomb şi mult talent, Cetatea Filmului.
Australianca Mia Wasikowska s-a remarcat anul trecut în The Kids Are All Right şi Alice In Wonderland, apoi a primit să joace Jane Eyre. E extrem de solicitată în prezent, fiind implicată în cel puţin patru proiecte, între care The Wettest County In The World, cu Shia LaBoeuf.
Saoirse Ronan a făcut un rol foarte bun în The Way Back (2010) – unde apare, onorabil, şi omul nostru, Dragoş Bucur - , apoi un rol şi mai bun în foarte recentul Hanna, unde joacă un copil-asasin-de-înaltă-calificare. I se pregăteşte un rol în The Hobbit şi altul în Violet And Daisy, sub bagheta lui Geoffrey Fletcher.
Jennifer Lawrence are deja la activ o nominalizare la Oscar, pentru rolul din Winter’s Bone, ceea ce i-a adus rolul principal – Katniss - din trilogia The Hunger Games. În vară o vom vedea jucând Mystique, din X-Men: First Class.
Elizabeth Olsen, sora mai mică a celorlalte Olsen, Mary-Kate şi Ashley, a răsărit în peisaj graţie fenomenului indie, cu un rol foarte bun în Martha Marcy May Marlene. Va apărea într-un horror numit Silent House şi într-o comedie, Peace, Love And Misunderstanding, programate anul acesta pentru premieră.
Amanda Seyfried a obţinut anul trecut note foarte bune cu rolurile din Letters To Juliet şi Dear John. Este deja o prezenţă de încredere în box office. Recenta Scufiţă Roşie îi confirmă statutul de star şi spre sfârşitul anului o vom mai urmări într-un sci-fi regizat de Andrew Niccol, intitulat Now.
Emma Roberts (foto) este nepoata Juliei Roberts. Dar pedigree-ul în sine nu e suficient pentru a te transforma într-un actor remarcat. Emma e talentată şi asta se poate vedea (sau auzi?) cu uşurinţă în Scream 4, proaspăt lansat, unde nepoata joacă rolul Jill Roberts. Ca să vezi, ce potrivire fericită de nume.
Juno Temple va depăşi anul acesta statutul de actriţă-indie-care-merită-urmărită, fiind distribuită în rolul reginei Anne din Cei Trei Muschetari 3D. Nu-i exclus să o vedem şi prin România, Juno are un rol în Batman: The Dark Knight Rises, care se va filma şi prin Bucureşti (cu aprobarea primarului general) dar şi în salinele de la Turda.
Elle Fanning a ieşit din umbra surorii mai mari, Dakota, cu interpretarea rolului Cleo din Somewhere, în regia Sophiei Coppola. Urmează să ne arate ce altceva mai poate şi foarte probabil ne va uimi în Twixt Now and Sunrise al veteranului Francis Ford Coppola şi thriller-ul Super 8 al lui J.J. Abrams.
Emma Stone e deja favorita criticilor de film americani, la 23 de ani tehnica sa actoricească e impresionantă şi gurile rele vorbesc deja de pericolul manierizării. Ne-a impresionat în Easy A şi în clipa de faţă are roluri pe alese. O vom vedea în ecranizarea romanului The Help, al autoarei Kathryn Stockett şi, anul viitor, în The Amazing Spider-Man.
Emma Watson a crescut în Harry Potter. Hermione a făcut-o celebră şi bogată. Oarecum ciudată este decizia ei, anunţată recent, de a părăsi studiile din cadrul Universităţii Brown pentru a se dedica unor proiecte legate de actorie. Numele său este legat de producţiile My Week With Marilyn şi The Perks Of Being a Wallflower.
De Kristen Stewart auzim câte ceva aproape zilnic. Nu că n-ar merita, ea e o actriţă cu potenţial considerabil. La această concluzie am ajuns, însă, mai puţin din cauza seriei Twilight şi mai mult în urma rolului Joan Jett din The Runaways (2010). Cu Twilight mai are o ultimă şansă, pelicula care închide ciclul e în plină filmare. O aşteptăm mai degrabă cu rolul principal din Snow White And The Huntsman dar şi cu cel din On The Road, după Jack Kerouac, unde va juca Marylou.
Rooney Mara a apărut în câteva secvenţe din Reţeaua de socializare. David Fincher, regizorul, a fost extrem de mişcat de talentul ei actoricesc astfel încât i-a oferit, fără ezitare, rolul principal din The Girl With The Dragon Tattoo, un remake american al hit-ului suedez din 2009.
Robert Mitchum spunea că „nu există actori. Există doar actriţe”. Aşa sexistă cum pare această remarcă, înclinăm să-i dăm, parţial, dreptate.

Articole înrudite