24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Meta începe criptarea implicită a mesajelor pe Facebook şi Messenger
Meta începe criptarea implicită a mesajelor pe Facebook şi Messenger

Compania Meta Platforms Inc. a anunţat că a început implementarea criptării end-to-end pentru toate conversaţiile şi apelurile personale realizate pe Messenger şi Facebook, transmite joi Reuters.
Funcţia de criptare end-to-end va fi disponibilă pentru utilizare imediat, a declarat gigantul social media, însă este posibil să dureze ceva timp până când toate conturile Messenger vor fi actualizate cu această criptare end-to-end implicită.
Anterior, Messenger lăsa la opţiunea utilizatorilor activarea criptării end-to-end, care permite citirea unui mesaj doar de expeditor şi de destinatarii acestuia, însă odată cu această modificare mesajele vor fi criptate în mod implicit, a precizat Meta.
Meta, a cărei platformă WhatsApp criptează deja mesajele, a declarat că această măsură poate contribui la menţinerea siguranţei utilizatorilor în faţa hackerilor, şarlatanilor şi a altor infractori.
Criptarea end-to-end a reprezentat un subiect de dispută între companii şi guverne. În septembrie, Guvernul britanic a solicitat Meta să nu implementeze criptarea pe Instagram şi Facebook Messenger fără măsuri de siguranţă în vederea protejării copiilor de abuzurile sexuale, notează Agerpres.


Articole înrudite